La ciutat de Girona estrenarà aquest estiu un cicle de música a parcs i jardins, denominat Notes al Parc, que es va presentar ahir com una iniciativa de concerts en petit format.

L'alcaldessa gironina, Marta Madrenas, va detallar que les actuacions tindran lloc cada dissabte de juliol amb una proposta de clàssic al matí i una dedicada a d'altres estils a la tarda.

L'oferta es completarà amb concerts programats els dijous 6 i 13 de juliol i diumenge 23 i els escenaris seran els jardins de la Devesa, parc del Migdia i parc Central.

Les actuacions programades aniran a càrrec de grups de proximitat i emergents, segons va informar el regidor de Cultura, Carles Ribas. A la presentació també hi va participar el president executiu de Metalquimia, Josep Lagares, que dona suport a la iniciativa, originària de l'Ajuntament.

El concert inaugural del cicle es farà el proper divendres 28 d'abril, a les 21 h, a les escales de la Catedral amb la interpretació de Tossudament Llach, a càrrec de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, sota la direcció de Francesc Cassú.

El programa de l'actuació inclou els èxits del cantautor Lluís Llach i l'acompanyament de les cantants Beth i Elena Gadel i del cantant Roger Padullés.

A més de l'espectacle de la Simfònica de Corda i Cobla, el cicle Notes al Parc també inclourà els artistes Windu (1 de juliol), Irie Angel (1 de juliol), Lu Rois (6 de juliol), Albert Cano (8 de juliol), i Sara Terraza (8 de juliol).

Completen el cartell Beatjammers (13 de juliol), Metropolitan Clarinet Quartet (15 de juliol), The Wilder Company (15 de juliol), Los Comino (22 de juliol), Jove Orquestra de les Comarques Gironines (23 de juliol), Girona Banda Band (29 de juliol) i 13th Magic Skull (29 de juliol).