El grup Chambao inaugurarà el pròxim 24 de juny la desena edició del festival Sons del Món, una proposta que combina música i enologia en espais patrimonials i cellers de l'Empordà, que presenta la seva programació més ambiciosa amb Tom Jones com a cap de cartell.

No obstant això, el concert de Chambao tindrà lloc a la platja d'Empuriabrava i s'emmarca en els actes de celebració dels 50 anys de la creació de la vila turística dels canals navegables.

El festival oferirà properament detalls d'aquest concert, que tindrà altres artistes i serà de pagament.

El director del festival, Xavi Pascual, va destacar ahir el creixement del festival, i va ratificar amb una relació de tretze concerts i augment de l'aforament, durant una roda de premsa, que aquest any hi haurà altres noms destacats com els d'Estrella Morente, Txarango, Bustamante, Rosana, Loquillo o Els Amics de les Arts. «Portem el festival allà on es fa el vi», va dir Pascual.

Jones, el primer artista anunciat per l'organització fa dies, ha venut actualment la meitat de localitats disponibles per a la seva actuació a la Ciutadella de Roses.

L'espectacle de Rosana, previst per al 28 de juliol, només es podrà veure aquest estiu a Girona en el Sons del Mon, que acollirà també l'únic concert a Catalunya de la gira de Bustamante.

El festival suma als vuit concerts en gran format cinc més de caràcter «íntim», segons Pascual, a cellers de la Denominació d'Origen Empordà, en una iniciativa que d´alguna manera convida a seguir la ruta empordanesa del vi.

Pedro Guerra, María Arnal amb Marcel Bagés, Judit Neddermann, Ramon Mirabet i Paula Valls seran els protagonistes d'aquestes actuacions.

La sommelier Laura Masramon és un any més la responsable de maridar un vi de la Denominació d'Origen Empordà amb els artistes programats, que s'oferirà al públic en cada espectacle.

Masramon entén el maridatge com la unió de dos productes que «es potencien mútuament», així que «el vi permet gaudir al màxim de l´artista, i l´artista amplifica l´expressió del vi». Masramon va presentar la seva selecció i va destacar algunes propostes com l'Oriol Blanc de Vinyes dels Aspres, un blanc que ha maridat amb l'actuació de Loquillo per considerar-lo «atractiu», però amb «molt rock a dins».

El festival Sons del Món es prolongarà fins al pròxim 5 d'agost amb el concert de clausura a càr­rec de Maria Arnal i Marcel Bagés a la bodega Espelt.

A la presentació hi va participar Montse Mindan, alcaldessa de Roses, localitat que acollirà 4 concerts, per a la qual és «molt important» que el festival es faci a la Ciutadella, un «recinte de primer ordre per exposar-lo a nivell turístic».

Salvi Güell, alcalde de Castelló d´Empúries, va recordar que l'escenari de la plaça de la Basílica incrementa el seu aforament fins a les 902 localitats, i estrena uns lavabos.

Ramon Ramos, director del Patronat de Turisme, va agrair la participació dels ajuntaments de Castelló i Roses, i la «promoció del territori» que l´empresa Promo Arts Músic fa any rere any amb els diferents festivals que organitza. «És capdal donar a conèixer la DO Empordà», va dir Ramos. A l´acte també hi hi va participar Francesc Giner, regidor de Cultura de Roses.