Des que tenia vint anys, la cantautora Sílvia Pérez Cruz tenia un desig: tocar només acompanyada d'un quintet de corda. Ara, després de diversos anys fent-ho realitat, la guanyadora del Goya a Millor cançó converteix l'essència d'aquells concerts en un àlbum, Vestida de Nit.

Segons informa Universal en una nota que inclou declaracions de l'artista, el nou disc es va gravar en dos dies i en directe i representa per a Pérez Cruz (Palafrugell, 1983) «la valentia, la bogeria, un encàrrec i un record pendent».

En ell es recullen algunes de les cançons més famoses en la veu de la cantant com Tonada de luna llena, Gallo rojo, gallo negro o Vestida de nit, que dona nom a l'àlbum.

També conté el disc el tema Ai, ai, ai, del seu anterior treball, Domus (2016), amb el qual va aconseguir el Goya a Millor cançó original després de sonar a la pel·lícula d'Eduard Cortés Cerca de tu casa.

Un repertori «conegut i confortable» per a la intèrpret, que ja havia presentat tots els temes en els dos concerts que va oferir el 2016 a la sala de cambra de l'Auditori Nacional de Música, a Madrid.

En aquelles dues actuacions, que portaven el nom de Tres veces cuerdas es troba la llavor de Vestida de nit, on trasllada a l'estudi l'essència de concerts tan especials per a l'artista com aquells, en els quals va posar veu entre les cordes a temes propis i prestats.

Pérez Cruz ha seguit en aquest projecte de la mà de dos músics i amics que ja van tocar amb ella a 11 de novembre: Miquel Àngel Cordero (contrabaix) i Joan Antoni Pich (violoncel).

Tres músics

A aquest últim, a banda de demanar-li tres arranjaments del repertori, li va demanar la cantautora que busqués tres músics que li encantessin, amb qui ell se sentís molt a gust, per acabar de crear el quintet i així es van unir a ells Elena Rey (violí), Anna Aldomà (viola) i Carlos Montfort (violí).

Els arranjaments de l'àlbum van a càrrec de Javier Galiana de la Rosa, Joan Antoni Pich, Carlos Montfort i de la mateixa Pérez Cruz, que ha intentat «trencar els límits, els tòpics, les dinàmiques i les pors».