L'estudi d'arquitectura KGB de Girona, integrat per Kim Bover, Carles Garrido i Enric Bayona, va inaugurar ahir a la sala Fita de la Casa de Cultura de Girona l'exposició KGB, que exhibeix les 240 obres d'art, de disciplines molt variades, que durant 23 anys d'activitat van regalar als seus col·laboradors.

Entre les obres exposades hi ha dibuixos de l'arquitecte italià Aldo Rossi (1931 - 1997), que l'any 1990 va rebre el prestigiós premi Pritzker, considerat el Nobel de l'arquitectura.L'estudi KGB

col·laborava aleshores amb Rossi en la reurbanització de l'antiga fàbrica dels Químics de Girona, un projecte que fins i tot va ser aprovat per l'equip de govern de l'alcalde Joaquim Nadal, però no es va arribar a executar perquè va canviar el promotor de l'obra.

L'estudi KGB obsequiava anualment els seus col·laboradors amb una obra d'art, sempre peces úniques i expressament encarregades a artistes que eren degudament remunerats.

L'exposició reuneix la totalitat de les peces produïdes entre els anys 1989 i 2012, moment en què, en el context de la crisi, especialment dura per al sector de l'arquitectura, l'estudi va deixar de fer encàrrecs.

«Ara volem mostrar el fruit d'aquella iniciativa a la ciutat», ha explicat l'arquitecte Kim Bover, que ahir va participar a l'acte inaugural, que va aplegar un nombrós públic a l'auditori Viader de la Casa de Cultura.

A més dels dibuixos de Rossi, l'exposició, que es complementa amb fragments de cròniques periodístiques de l'època, exhibeix obres de Bep Marquès, Carme Sanglas, Fita, Ester Boix, Francesc Viñeta, Gabriel, Ignasi Esteve, Jordi Bosch «Barraca», Jordi Gispert, Jordi S. Carrera, Kim Bover, Laia Bedós, Mercè Huerta, Narcís Comadira, Narcís Costa, Paco Torres Monsó, Pau Sureda, Pep Camps i, entre d'altres, Quico Hereu.