La tomba de l'actriu Romy Schneider, enterrada al cementiri de Boissy sans Avoir, a la perifèria sud de París, va ser profanada amb l'aixecament i el desplaçament de la làpida, encara que no hi ha indicis que hagi sofert saqueig.

Fonts de la investigació citades pels mitjans locals van assenyalar que la profanació es va produir probablement el cap de setmana.

En concret, es va descobrir que la làpida ja no estava segellada i que havia estat moguda de la seva ubicació original, tot i que després d'un primer examen no hi havia senyals que faltés res al seu interior.

Romy Schneider, actriu nascuda a Viena i nacionalitzada francesa després de desenvolupar bona part de la seva carrera a França, va ser trobada morta al seu domicili de París el maig de 1980, a l'edat de 43 anys.

Hi havia saltat a la fama molt jove gràcies al seu paper com "Sissi" i en anys posteriors va donar un gir a la seva carrera i va deixar enrere la imatge de romàntica emperadriu.

Va tenir actuacions destacades en pel·lícules com "El procés", d'Orson Welles, "El cardenal", d'Otto Preminger, "L'important és estimar", d'Andrzej Zulawski, "Una vida de dona", de Claude Sautet, o "La piscina ", de Jacques Deray al costat d'Alain Delon, amb qui va mantenir una relació sentimental.

Romy Schneider va estar casada en dues ocasions, amb el director de cinema alemany Harry Meyen, amb qui va tenir un fill, David, que va morir accidentalment el juliol de 1981 quan tenia 14 anys.

El 1974 es va divorciar de Meyen i posteriorment va contreure matrimoni amb el també cineasta Daniel Biasini, amb qui va tenir una filla, Sarah.