El festival Portalblau de l'Escala arriba als deu anys i ho celebra amb deu concerts. Tres més que l'any 2016. A banda de les actuacions ja anunciades de Sopa de Cabra i Roger Mas, que ja han esgotat pràcticament entrades, el cartell del festival es completa amb un dels representants del raï més contemporani, Rachid Taha, la 'cantaora' Mayte Martín, Joan Dausà, Andrea Motis o Paula Grande.

El festival marida tres actuacions amb vins de la DO Empordà i per primer cop acollirà una de les retransmissions del cicle Liceu a la Fresca. A través de pantalles a tocar del mar es podrà seguir l'òpera Il Trovatore, de Giuseppe Verdi.

En l'apartat familiar, el festival programa l'actuació de la Cia La Corcoles.

El festival arriba als deu anys i vol celebrar l'aniversari programant deu concerts, un per a cada a cada edició. Això suposa un increment d'actuacions, ja que el 2016 van ser set.

L'àgora grega del Jaciment d'Empúries acollirà el concert ja anunciat de Sopa de Cabra (28 de juliol), que serà a peu dret.

El mateix recinte històric acollirà un altre dels concerts rellevants d'aquesta edició amb el concert de Rachid Taha (29 de juliol). L'algerià és un dels grans noms del raï més contemporani i fusiona la música d'arrel àrab amb altres gèneres com el rock, el pop i el tecno.

Per l'escenari de la Mar d'en Manassa, hi passaran Mayte Martín (5 d'agost) per presentar el seu proper treball Tiempo robatu; Joan Dausà (4 d'agost) -que actuarà en solitari amb el seu piano-; i Andrea Motis (6 d'agost). La cantant i trompetista de 21 anys presenta a Portalblau el seu primer treball Emotional Dance, i estarà acompanyada per la banda habitual.

El festival també programa el cicle DO RE VI, que marida música i vins de la DO Empordà a l'Alfolí de la Sal. Per aquest cicle hi passaran Roger Mas, Paula Grande i Neus Mar. El sommelier i propietari del restaurant El Roser 2 de l'Escala, Rafel Sabadí, serà l'encarregat d'escollir els vins que es maridaran amb cada artista.

El Festival també programa el cicle de conferències Música i gastronomia al Mediterrani.