Alumnes de l'institut de Calonge excavaran a la Vil·la del Collet

Una trententa de joves realitzarà les pràctiques a la campanya arqueològica que ha començat aquesta setmana

05.05.2017 | 10:45
El mosaic que es restaurarà

Una trentena d'estudiants de l'Institut Puig Cargol de Calonge-Sant Antoni portarà a terme pràctiques arqueològiques a la Vil·la del Collet. L'institut i el Laboratori d´Arqueologia i Prehistòria de l´Institut de Recerca Històrica de la Universitat de Girona han establert una col·laboració per a la campanya que va començar el 2 de maig. Excavaran i col·laboraran en la restauració d'un mosaic trobat l'any passat.

La campanya d´excavacions arqueològiques té una durada de quatre setmanes i és fruit d´un conveni de col·laboració signat entre l´Ajuntament de Calonge i el Laboratori de la Universitat de Girona, i que s´integra en el marc del programa quadriennal de projectes de recerca en arqueologia impulsats i subvencionats per la Generalitat de Catalunya.

En l´actual campanya hi participen estudiants de postgrau i màster de la Universitat de Girona dirigits per Lluís Palahí.

L'objectiu és apropar els estudiants al món de l'arqueologia i al treball de camp, però sobretot, acostar-los al seu patrimoni, per tal que el valorin i aprenguin a protegir-lo i conservar-lo, remarquen des de la UdG. Les pràctiques es desenvoluparan al llarg de la segona setmana del mes de maig, a les tardes, per no afectar els horaris lectius.

Paral·lelament als treballs arqueològics es realitzaran les tasques de restauració del paviment de mosaic trobat durant la campanya del 2016. Aquest serà extret i restaurat a laboratori, sota la direcció del restaurador David Mallorquí, ha informat la UdG, "col·locant-lo sobre una superfície portàtil que ha de permetre posteriorment la seva reubicació in situ o la seva exposició en un espai adequat".

El jaciment, situat en una petita elevació molt propera a l´actual línia de costa constituïa en època antiga una petita península que s´endinsava dins el mar, al damunt de la qual es va construir la vil·la. Fa alguns anys, en un espai molt proper es va excavar una important terrisseria romana, dedicada a la fabricació d´àmfores pel transport i comercialització de vi. La zona actualment en estudi constituïa la residencia del propietari de la terrisseria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

La Schubertíada: 25 anys descobrint les obres del pianista Franz Schubert

El festival va inaugurar ahir a Vilabertran una edició que s'allargarà fins al diumenge 3 de...

´Estiu 1993´ preseleccionada per anar als Oscar

´Estiu 1993´ preseleccionada per anar als Oscar

La pel·lícula rodada a la Garrotxa competirà amb 'Abracadabra' i '1898. Los últimos de Filipinas'...

El Festival d´Empúries tanca la seva quarta edició amb un 87% d´ocupació

El Festival d´Empúries tanca la seva quarta edició amb un 87% d´ocupació

Prop de 5.000 persones han passat pel Fòrum Romà en les tres nits de concerts que s'hi han...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema