El Festival de Peralada ha anunciat avui que repeteix per segon any l'experiència del Campus Peralada, que permet a joves seleccionats de centres de formació artística que coneguin els secrets d'una proposta cultural d'aquesta envergadura.

El director de la cita, Oriol Aguilà, ha presentat aquesta iniciativa, que comptarà amb 220 participants procedents de 25 escoles i institucions de Peralada, Figueres, Palafrugell, Girona, Celrà, Blanes i Barcelona.

"Es tracta d'entrar en el cor del festival", ha indicat Aguilà, qui ha explicat que els joves tindran accés a concerts, assajos i xerrades amb els artistes.

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, ha assistit també a la posada de llarg del Campus Peralada i ha subratllat que es tracta que els estudiants tinguin accés a una cita que és "un referent mundial".

El programa consta de nou jornades i incorpora la col·laboració de professionals de la música i la dansa, segons han informat els seus responsables en presència de la presidenta de la Fundació Castell de Peralada, Isabel Suqué.

La presentació del Campus Peralada ha servit també per anunciar altres activitats paral·leles del festival com un recital d'òpera que tindrà lloc al Teatre Municipal de Girona el 21 de maig a càrrec de la mezzosoprano Gemma Coma-Alabert.

Coma-Alabert cantarà tot el paper del personatge 'Suzuki' en la nova producció operística del Festival de Peralada, Madama Butterfly, que s'estrenarà el 7 d'agost.

Un muntatge dedicat a aquest muntatge es podrà veure a més en el marc de la mostra floral Temps de Flors, que se celebrarà a la capital gironina del 13 al 21 de maig.