L'arquitectura més seductora

El jurat dels Premis d'Arquitectura de les comarques gironines selecciona un total de 43 obres en diferents categories · A l'apartat Més 10, que valora la resistència al pas del temps, hi ha l'edifici de Les Àligues de la UdG, obra de Fuses i Viader

05.05.2017 | 09:44
L'arquitectura més seductora
L'arquitectura més seductora

El jurat ha presentat 43 obres seleccionades del total de 91 propostes que competiran per la 20a edició dels Premis d'Arquitectura de les comarques de Girona 2017, que convoca la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) des de l'any 1997.

Per categories, de les 43 propostes seleccionades, 10 corresponen a Arquitectures, és a dir, edificis de nova planta i reformes o rehabilitacions d'edificis existents. La categoria Interiors (5 obres seleccionades) engloba obres de reforma i obra nova on l'accent del projecte recau en el tractament de l'espai interior.

A l'apartat Paisatges (5 seleccionats) es premien actuacions on l'exterior és el protagonista, des dels jardins als parcs, així com intervencions urbanes.

Les obres seleccionades a l'apartat Efímers són 9. Es tracta d'obres que tenen una durada limitada com exposicions, muntatges i escenografies. A la categoria Més 10 hi ha 14 seleccionats. Aquí pren protagonisme una variable essencial en l'arquitectura com és el pas del temps.

El Jurat dels Premis d'aquest any ha estat format per Jaume Avellaneda i Díaz-Grande, Magda Mària i Serrano, Manuel Ruisánchez i Capelástegui i Núria Salvadó i Aragonés.

El Jurat ha reconegut la gran quantitat i qualitat de les obres presentades, que dins les diverses categories, «esdevenen un reflex de l'alt nivell de l'arquitectura de les comarques gironines».

D'altra banda, el passat 31 d'abril va finalitzar el termini de votació del Premi de l'Opinió 2017. Aquest any, amb la voluntat d'apropar l'arquitectura a la ciutadania, aquest premi l'atorgaran les persones que han visitat l'exposició de les obres presentades. Han participat amb el seu vot 123 persones. L'exposició s'ha fet a la seu gironina del Col·legi d'Arquitectes.

Els Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona tenen el suport de l'Ajuntament de Girona, l'Ajuntament de Figueres, l'Ajuntament d'Olot, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.

En la categoria Més 10, que va rebre 27 propostes i el jurat n'ha seleccionat 14, hi ha obres com la rehabilitació de Can Regàs com a centre cívic i biblioteca al barri del Pont Major de Girona, un edifici d'habitatges de protecció oficial obra d'Arcadi Pla Masmiquel o la Casa per un fotògraf, de Llampaies, obra de Carlos Ferrater.

També hi ha la restauració del monestir de Sant Quirze de Colera (Joan Falgueras), la pavimentació dels carrers Calderers, Ballesteries, Cort Reial i Ciutadans de Girona (Montserrat Nogués i Teixidor, Manel Bosch i Aragó i Fernando Domínguez Vázquez) i la rehabilitació de l'edifici de Les Àligues de la UdG (Fuses-Viader).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

L´energia de David Bisbal enamora el públic de Cap Roig

L´energia de David Bisbal enamora el públic de Cap Roig

Els sons més electrònics del nou treball de l'artista andalús, «Hijos del mar», acompanyen els...

El Festival de Cap Roig ha superat el seu rècord d´assistència, amb més de 46.000 espectadors

El Festival de Cap Roig ha superat el seu rècord d´assistència, amb més de 46.000 espectadors

Jason Derulo va cloure ahir una dissetena edició en la qual s'han exhaurit entrades en 20 dels...

Bisbal fa ballar Cap Roig

El músic presenta amb "Hijos del Mar" mentre el públic del festival vibra amb els seus grans èxits

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema