El Bòlit Centre d'Art Contemporani de Girona _LaRambla exhibeix des d'aquest cap de setmana l'exposició Wireless: f(r)iccions d'adolescència, que recull els resultats de la cinquena edició del projecte educatiu anomenat Bòlit Mentor.

El programa anual Bòlit Mentor es porta terme en col·laboració amb els instituts de secundària Santiago Sobrequés i Carles Rahola de Girona i Josep Brugulat de Banyoles en una aposta per la creativitat en l'àmbit educatiu.

Tres artistes visuals seleccionades per concurs s'han introduït en els centres i han treballat amb grups d'estudiants un projecte compartit.

Les tres artistes són Laura Llaneli, Laura Torres i Irena Visa, que han treballat coordinades per la comissària, l'escriptora i artista pluridisciplinar gironina Alicia Kopf, autora de la novel·la Germà de Gel, premi Documenta 2015.

WIRELESS: f(r)iccions d'adolescència parteix del paral·lelisme entre el terme wireless (connexió sense fils) i el procés d'emancipació vist com un allunyament progressiu del vincle físic més originari: el cordó umbilical.

Així s'hi mostra l'adolescència com el moment de definició d'una identitat individual a partir de l'entrada als imaginaris de la comunitat triada, sovint de base estètica, formant noves relacions que van més enllà de les merament virtuals. Però, sobretot, com a moment de connexió a un wireless afectiu; moment paradigmàtic de les friccions amb la realitat i de cerca d'una tribu, la família escollida.

A més d'una bona colla d'estudiants,a l'acte inaugural hi van participar Carme Sais, directora del Bòlit, l'esmentada Alícia Kopf, Rafael Juanola Bailina, director de l' Institut Josep Brugulat de Banyoles, Francesc Ten, director dels Serveis de Cultura i Elisabeth Riera Alemany, regidora de Joventut.