La dotzena edició de la Festa del Cinema va arrencar ahir amb un total d'1.183.182 espectadors acreditats per gaudir del preu especial de les entrades, 2,90 euros, en més de 350 cinemes de tot l'Estat. Els cinemes de Girona també s'han apuntat a la iniciativa, que dura tres dies, de dilluns a dimecres.

La dada d'espectadors acreditats, que correspon a les 9.35 hores de dilluns al matí, anirà en augment a mesura que passen les hores durant les tres jornades, ja que els espectadors es poden seguir acreditant a la pàgina web de l'esdeveniment fins al dimecres, últim dia de la campanya.

Els menors de 14 anys i els majors de 60 no han d'acreditar-se per aquesta iniciativa, ja que podent gaudir del preu especial dels films directament en la taquilla del cinema.

Josep Maria Pallàs, programador dels cinemes Albéniz de Girona, ha explicat que es mantenen les previsions d'afluència de la Festa del Cinema de primavera de l'any passat, i ha aclarit que la més sol·licitada és la de tardor.

Després de l'èxit de la Festa del Cinema celebrada a l'octubre de 2013, els organitzadors van prendre la decisió de convertir l'esdeveniment en un semestral, per la qual cosa a l'abril de 2014 es va celebrar la primera edició de primavera, marcada per l'èxit d' Ocho apellidos vascos.

La Festa del Cinema es va traslladar a maig en l'edició de 2015, aconseguint un total d'1,6 milions d'espectadors aquell any i 1,7 milions en les jornades de 2016.

Les pel·lícules més taquilleres d'aquesta primavera es preveu que siguin La bella y la bestia, Amar, El bebé jefazo/ El nadó en cap, El jugador de ajedrez, Es por tu bien, Fast and Furious 8, Ghost in the Shell, Guardianes de la Galaxia Vol. 2, John Wick, Life o Els barrufets.