La cantant finlandesa Björk és la última incorporació al cartell del festival Sónar d'enguany, que es farà els dies 15, 16 i 17 de juny a Barcelona. La intèrpret, però, no oferirà cap concert, tot i que serà present a la cita barcelonina de la música electrònica per partida triple: amb una exposició, una xerrada i una sessió de DJ.

L'exposició, que du per títol 'Björk Digital' es podrà veure al CCCB i recull diferents treballs digitals i de vídeo que l'artista ha fet en col·laboració amb altres autors i que tenen la interacció amb la realitat virtual com a nexe comú. La mostra estarà oberta al públic del 14 al 24 de juny.

D'altra banda, la sessió de discjòquei de la finlandesa serà el plat fort de la Nit Inaugural del Sónar d'enguany, el dimecres 14 de juny a Fira de Montjuïc, i que necessitarà d'entrada a part de la general per al festival. El mateix dia, hores abans, la cantant haurà ofert una conferència sobre les últimes aplicacions de realitat virtual traslladades a les arts visuals, ponència, però, oberta només als mitjans acreditats.Àmplia oferta musical

Entre tots els shows programats aquesta edició, destaquen els nous espectacles prèviament anunciats de Justice, Nicolas Jaar, Anderson .Paak & The Free Nationals, Arca & Jesse Kanda, Soulwax, DJ Shadow, Masters At Work, Moderat, Eric Prydz o De la Soul. El festival explora cada any tots els registres i tendències de la cultura electrònica, dels ritmes urbans de nova creació a la celebració de la música de ball passant per l'experimentació sonora i els artistes inclassificables que transcendeixen gèneres.

Els eixos principals del 5è Sónar+D seran les noves narratives de la Realitat Virtual, les experiències immersives, l'impacte de la Intel·ligència Artificial a les arts, els moviments maker i les noves tecnologies musicals. Al seu torn, Sónar+D avança aquest any un dia la seva obertura amb el Networking Day (dimecres 14 de juny), una jornada de formació i debat exclusiva per a professionals.