Torna el festival marítim de Palamós. Durant aquest cap de setmana, el municipi obrirà al públic l'onzena edició del Palamós Terra de Mar, on es concentren tot un seguit d'activitats relacionades directament amb el mar, la seva cultura, el seu patrimoni, la gastronomia i les tradicions.

L'edició d'enguany posarà en valor la natura i el paisatge litoral, convidant el públic visitant a poder fer recorreguts marítims per la costa del municipi amb diverses embarcacions. Entre els vaixells participants d'aquestes navegacions es destaca la goleta Corsari Negre, de 23 metres d'eslora; i el catamarà Atlàntida que amb una cabuda de 250 persones realitzarà navegacions d'uns 45 minuts pel litoral de llevant fins arribar a les illes Formigues.

En aquests batejos de mar també cal afegir-hi i principalment, per als més menuts, la navegació amb embarcacions de vela lleugera mitjançant els vaixells Raquero del Club de Vela Palamós, o bé la possibilitat de provar les sensacions de navegar amb la força dels rems amb els caiacs de l'empresa Kayaking Costa Brava.

Els assistents al festival també tindran l'oportunitat de visitar els vaixells participants, gaudir de regates i competicions nàutiques, passejar per la fira de productes mariners o participar en els tallers i en la mostra d'oficis del mar, entre moltes altres propostes.

Visites als vaixells del port

El Palamós Terra de Mar també oferirà la possibilitat de visitar els vaixells participants atracats al port, entre els quals es destaquen el remolcador Punta Mayor, propietat de la Direcció General de la Marina Mercant i dedicat a tasques de rescat.

Com a gran veler català es comptarà amb la presència del pailebot Santa Eulàlia que va ser construït l'any 1918. Es tracta d'un vaixell totalment de fusta, de 34 metres d'eslora, tres pals i aparellat a vela, amb un total d'11 veles, que al llarg de la seva trajectòria va fer transport de mercaderies.

A banda també es comptarà amb el vaixell Ciutat Badalona on el públic del festival també hi podrà pujar per conèixer de primera mà aquest veler, aparellat de quetx, de 24 metres d'eslora i dos pals construït l'any 1929 amb la funció de cabotatge que va realitzar durant anys pel Bàltic i les Antilles.

Aquest veler serà acompanyat per la goleta Far Barcelona, d'origen noruec, que va ser construïda l'any 1874. Es tracta d'una construcció robusta i marinera aparellada amb dos pals i amb una eslora total d'uns 30 metres. A tots aquests vaixells s'hi sumarà també el bergantí Sirius Dog Star, de dos pals i 31 metres d'eslora, un altre destacat veler que també serà visitable durant tot el cap de setmana.