La gastronomia, l'art i les noves tendències de més de 70 marques locals, catalanes i nacionals es donen cita aquest cap de setmana a Girona, sota el festival La Muss. Una iniciativa nova que neix amb l'objectiu de promoure un espai heterogeni amb foodtrucks, moda, decoració i música en viu a l'aire lliure. La voluntat del festival és estendre's per tota la demarcació gironina i celebrar diverses edicions durant l'any.

La primera cita de La Muss, i acte d'inauguració, serà aquest cap de setmana, coincidint amb Temps de Flors, a l'hotel AC Palau de Bellavista de Girona. Sota el concepte slow motions market, el festival obrirà avui les seves portes a les 13.30 hores i continuarà tot el cap de setmana fins al diumenge 14 (dissabte i diumenge obrirà a les 11 del matí).

Es tracta del market que s'ha celebrat mai a la ciutat de Girona. Per tal de facilitar l'accés a La Muss, s'ha habilitat un mini bus durant els tres dies de l'esdeveniment, amb una parada a la plaça de Catalunya, que serà gratuït per a tots els assistents i estarà actiu durant l'horari del market.

El primer dia de festival comptarà amb l'actuació de Dj Kurba, del grup Jumpack, expert a sonoritzar grans esdeveniments amb música comercial fins a l'electrònica més contundent; i Howlin' Dogs, banda gironina que aporta una visió contemporània de cançons folk americanes de principis del segle passat.

Les actuacions d'avui es repetiran de nou demà, dia que també s'hi sumaran les actuacions del grup Lessus, trio de funk, soul i disco; Squire, el dj i productor Jaime Alguersuari, i, finalment, Marga M'bande, cantant de jazz que fusiona amb altres estils com l'R&B o el funk. Durant el matí, es farà un taller de caramels per a nens a partir de 8 anys, a càrrec de La Candívora, experts en l'elaboració de caramels dolços artesans.

El diumenge comptarà amb diversos espectacles de ball d'Andrew Merlan, companyia de ball de Barcelona, durant el migdia. A la tarda actuarà el grup gironí Minerva, de soul-pop, repetirà Dj Kurba i actuarà el quartet femení de jazz, Clara Luna Quartet.

LA Muss Market presenta un nou concepte comercial d'aparador, divertit i de qualitat, que, sota el concepte slow motions market, es defineix com un espai d'oci per a tots els públics que aporta confort, tranquil·litat i desconnexió. La pròxima parada del festival serà el mes de juliol a Cadaqués.