Germans de sang

12.05.2017 | 00:36

«DEMONIOS TUS OJOS» ?Ivana Baquero i Julio Perillán protagonitzen aquest drama de cert voltatge eròtic que gira al voltant de la mòrbida relació que s'estableix entre dos germans

Dins de l'estatus en què es mou l'actual cinema espanyol, i en el qual segons quins gèneres cinematogràfics funcionen tothom s'apunta a cavall guanyador, sorprèn i alegra a parts iguals que encara hi hagi un determinat nombre de cineastes que apostin per nedar a contracorrent tot oferint uns relats que es desmarquen, ja sigui en major o menor mesura i a pesar de les dificultats a l'hora de rodar que implica aquesta aposta, de la tònica imperant.

Un d'aquests cineastes és sens dubte Pedro Aguilera, guipuscoà llicenciat en Belles Arts que ja des dels seus inicis va trobar en el cinema el mitjà idoni per expressar els seus dots artístics. Format cinematogràficament a Cuba, és a Mèxic on Aguilera inicia el seu periple cinematogràfic tot assistint en la direcció a cineastes tan reputats com Carlos Reygadas o Amat Escalante. També a Mèxic serà on realitzi el seu debut en el llargmetratge amb La influencia (2007), títol que li va permetre tornar a l'Estat espanyol per rodar Naufragio (2010) que, a pesar de dividir la crítica, va mostrar altra volta el peculiar estil del cineasta, molt allunyat de modes o gèneres predeterminats. Amb Demonios tus ojos, Aguilera s'obre al gran públic amb un relat que es mou potser per camins més convencionals però que (segons explica el mateix director) parteix d'una base en part autobiogràfica: així, ens trobem amb l'Oliver, un jove director de cinema establert a Los Angeles, que descobreix una nit en un web eròtica que la protagonista d'un dels explícits vídeos que visiona és la seva germana petita, l'Aurora. Sorprès i confús, decideix viatjar a Madrid, després de diversos anys sense visitar la seva família per començar, d'aquesta manera, a realitzar una recerca obsessiva de respostes. Tot i que la relació amb la seva germana està bastant abandonada, l'Oliver vol saber què passa en aquestes gravacions que ella protagonitza a internet. En aquest procés de voler-ho esbrinar tot, l'Oliver acabarà fascinant-se i fins i tot obsessionant-se per la seva germana.

Film, doncs, que sembla moure's amb uns referents explícits com podrien ser la Lolita de Nabokov o fins i tot el Peeping Tom de Michael Powell, Demonios tus ojos compta amb Ivana Baquero i Julio Perillán com a parella protagonista del relat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Follett, Auster, Marías, Grandes i un Bolaño inèdit, novetats de la tardor

Follett, Auster, Marías, Grandes i un Bolaño inèdit, novetats de la tardor

Alfaguara llançarà el llibre inèdit del desaparegut autor xilè · En els proper mesos també...

L´energia de David Bisbal enamora el públic de Cap Roig

L´energia de David Bisbal enamora el públic de Cap Roig

Els sons més electrònics del nou treball de l'artista andalús, «Hijos del mar», acompanyen els...

El Festival de Cap Roig ha superat el seu rècord d´assistència, amb més de 46.000 espectadors

El Festival de Cap Roig ha superat el seu rècord d´assistència, amb més de 46.000 espectadors

Jason Derulo va cloure ahir una dissetena edició en la qual s'han exhaurit entrades en 20 dels...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema