Un concert de cant amb Mercedes Gancedo i el pinista Francisco Poyato amb obres de compositors catalans i llatinoamericans, el 16 de juliol, és un dels actes destacats de la 32a edició del del Festival de Música Isaac Albéniz, que se celebrarà del 9 de juliol al 16 d'agost a Camprodon.

El cartell, anunciat ahir, inclou Fanny Cobus i François Ragot (6 d'agost), que faran un duet de viola i violoncel; la pianista coreana Min Jung KYM (13 d'agost); l'Òscar Martin (15 d'agost) , que interpretarà Suite Ibèrica, i el pianista Guillermo González(16 d'agost) que oferirà un concert de clausura amb la soprano Magdalena Lamas i el poeta Antonio Carvajal. La novetat d'aquest any és que el festival, a més de l'església del Carme, se celebrarà al monestir de Sant Pere.

El director del Curs Internacional de Música i del Festival de Música, Gennay Dzubenko, va presentar ahir el programa.

El 21 de juliol hi haurà l'actuació del guitarrista Philippe Mouratoglow. El 23 de juliol serà el torn de les corals de Camprodon, d'Indika i d'Altea, que interpretaran un concert clàssic. L'11 d'agost tres músics interpretaran peces musicals i poesia medieval de monjos i trobadors del segle XII i XIII.

Coincidint amb el Festival de Musica Isaac Albéniz, tindrà lloc el Curs Internacional de Música que porta el nom del compositor camprodoní i que enguany arriba a la seva 16a entrega del 10 al 15 de juliol al municipi. L'alcalde de Camprodon, Xavier Sala, va dir ahir que els festivals culturals a Catalunya, que compten amb menys de 3.000 espectadors, representen el 44% de tots els certàmens. En canvi, els festivals massificats, amb més de 80.000 espectadors, només representen el 3%.

La regidora de Cultura de Camprodon, Anna Colomer, va explicar que «la vila ha esdevingut un espai cultural de referència i un destí musical de primer nivell», a més de comptar amb «una plataforma perfecta per a la formació i l'exhibició dels músics».