El cantautor asturià Nacho Vegas passarà dos dies a Girona, el 7 i 8 de juny, per mostrar la seva literatura i la seva música en el festival In-somni, segons han informat els seus organitzadors.

Vegas presentarà el primer dia el seu nou llibre, Reanudación de las hostilidades, acompanyat d'un altre artista com és Xebi SF, del qui, segons han anunciat, tocarà algun tema.

Un dia després, dijous 8 de juny, el de Gijón, que visitarà Girona per primera vegada, saltarà a l'escenari de l'Auditori de La Mercè per oferir un concert en el qual combinarà cançons clàssiques amb altres de més actuals en format de banda. Una hora abans actuarà el duet femení Kinsale al mateix escenari.

El festival ha incorporat a última hora els nord-americans de The Atom Age, especialistes en garatge i punk, que també debutaran a les comarques gironines.

La banda actuarà el 10 de juny a la sala La Mirona de Salt al costat dels britànics The Toy Dolls, Crim i La Banda Trapera del Río, que també serà protagonista del documental Venid a las cloacas, que es projectarà un dia abans al Museu del Cinema de Girona.

El Drogas, l'exlíder de Barricada, encapçala el concert del 9 de juny, en el que també s'han programat els figuerencs Vacas Sagradas i la banda de tribut Motörhits, mentre que diumenge la clausura anirà a càrrec d'El Último Vecino i Medusa Box.

El festival, que inclou també divendres una actuació de Holy Bouncer a la sala Yeah Indie Club, i dissabte una sessió de Dj's al Bar La Pedra, té un pressupost de 58.000 euros i espera superar els 3.000 assistents, segons el seu director, Jaume Massaguer.

El regidor de Cultura, Carles Ribas, va destacar ahir en la presentació que In-somni arriba a la 14a edició i va justificar el suport de l'Ajuntament en el compromís de col·laborar amb una cita «que va néixer quan no hi havia flors al jardí», en referència a l'eclosió d'aquest tipus de propostes.

Ribas es va comprometre a fer «un increment econòmic» al festival amb vista al 15è aniversari, que es commemorarà l'any vinent, per tal de permetre «una redefinició per arribar al 30è aniversari».

Les entrades es poden adquirir a uns preus que van dels 5 als 22 euros al portal del festival, al de la sala La Mirona o a atrapalo.com, i també en algunes botigues de discos. Hi ha un abonament a 33 euros a preu anticipat.