La Universitat de Girona (UdG) i la universitat xilena de Talca han signat un conveni per oferir una doble titulació del grau de Videojocs a partir del curs vinent.

Això suposa que, durant el quart curs, els estudiants podran canviar d'universitat i obtenir el títol de totes dues.

Des de la UdG defensen que la mobilitat aporta més currículum i obre més portes tant en el món professional com acadèmic, en el cas que l'alumne vulgui seguir estudiant.

L'experiència s'iniciarà amb pocs alumnes (entre dos i cinc) el curs vinent i des de la UdG estudien fórmules per poder ajudar econòmicament els estudiants que vulguin viatjar a Xile.

El rector, Sergi Bonet, va explicar ahir en la presentació del conveni que tenen reservats 300.000 euros per a beques de mobilitat internacional. A l'acte hi va assistir el rector de la universitat xilena, Álvaro Rojas, que va assegurar que Xile té una vocació global i una de les economies més obertes del món.

La UdG ofereix una vintena de dobles titulacions amb universitats Iberoamericanes i també de l'arc Mediterrani. Setze són de màster i quatre de grau.

D'altra banda, properament se sumarà a aquesta oferta una nova doble titulació de grau en Arquitectura Tècnica, en aquest cas també amb la universitat de Talca, considerada la quarta millor del sistema d'educació superior xilè.

Girona fa tres anys que ofereix estudis de Videojoc a l'Escola Politècnica Superior.

El director de la Politècnica, Quim Salvi, defensa que és un dels sectors més innovadors i que els videojocs estan creixent molt, no només a nivell d'entreteniment sinó també amb aplicacions socials, per exemple en el camp de la rehabilitació de pacients.

A partir del curs vinent, els estudiants que cursin quart podran escollir acabar la carrera a Xile, de la mateixa manera que els seus homòlegs de Xile la podran acabar a Girona.

Han calgut mesos per adaptar els crèdits de les dues universitats, però finalment ahir es va signar el conveni per oficialitzar l'acord de la mà dels dos rectors, Bonet i Rojas, a la sala de juntes de l'edifici de Les Àligues.

L'adaptació dels continguts fa que, en el quart curs, la matrícula a les assignatures adaptades sigui un 20% més cara si es decideix canviar d'universitat.

L'experiència començarà amb pocs estudiants per anar provant com es desenvolupa la mobilitat. El rector, Sergi Bonet, ha avançat que posaran algunes beques a l'abast dels estudiants que vulguin optar a la doble titulació. Els diners, uns 300.000 euros, provenen d'un pla de beques del Banc Santander.

Per la seva banda, Álvaro Rojasva destacar que és la primera experiència de doble titulació que fan a Europa i va dir que volen seguir creixent en aquest àmbit.

Per a Girona, la internacionalització també és una aposta. Prova d'això és que ja hi ha una vintena de possibilitats d'aconseguir una doble titulació amb universitats d'Iberoamèrica i també França, Itàlia i Moldàvia.

Pel que fa al grau d'Arquitectura Tècnica, s'està acabant de tramitar i se signarà conveni en les properes setmanes per afavorir també l'intercanvi d'estudiants amb la universitat de Talca.