La indústria de l'armament i sobretot els tentacles que desplega a base d'interessos econòmics ha estat tractada a bastament en el món del cinema, ja sigui a escala internacional (El señor de la guerra, on el protagonista interpretat per Nicholas Cage ens explicava amb pèls i senyals com feia i desfeia per traficar amb armes arreu del món), o en l'àmbit estricte dels Estats Units, indret que, a causa de la seva permissivitat en aquests temes, esdevé epicentre de debats gairebé eterns al voltant de si s'haurien d'establir lleis per a limitar l'ús d'armes de foc entre els seus ciutadans.

Al documental Bowling for Columbine, el cineasta Michael Moore partia de la tragèdia ocorreguda en un institut nord-americà per desenvolupar aquest tema i analitzar-lo amb certa profunditat. A El caso Sloane, i partint d'un guió de ficció escrit pel debutant Jonathan Perera, s'incideix també en aquesta temàtica fent un exercici de política ficció amb un relat que ens explica què podria passar si realment algú posés tota la carn a la graella per tal que la legislació fos efectiva i contundent amb l'ús restringit d'armes.

D'aquesta manera, ens trobem amb la protagonista principal del relat, Elizabeth Sloane, la qual s'ha forjat una brillant i reputada carrera treballant per diversos lobbys i a base de condicionar les decisions dels congressistes perquè qualsevol llei tiri endavant.

En el moment, però, en què li sigui assignada la tasca d'aconseguir regular la legislació de la indústria de l'armament nord-americà per a limitar-ne el seu ús, veurà que s'enfronta al repte més complicat de la seva carrera, fins al punt que s'haurà d'enfrontar a poderosos enemics, usant totes les seves habilitats i posant en risc pel camí la seva pròpia carrera i als seus éssers estimats.

Dirigida per un tot terreny del cinema com és el britànic John Madden (capaç de cursileries com Shakespeare in Love o La mandolina del capitán Corelli i, alhora, de films tan interessants com Su majestad Mrs. Brown), El caso Sloane cedeix, en l'apartat artístic, gairebé tot el seu protagonisme a l'actriu Jessica Chastain, la qual, des de que es va donar a conèixer internacionalment amb La deuda (film precisament també dirigit per Madden) ha anat elaborant una superba filmografia que l'ha dut a convertir-se en una de les actrius més cotitzades i valorades a hores d'ara.