Foc creuat

19.05.2017 | 09:42
Una imatge del film

«EL CASO SLOANE» Jessica Chastain interpreta una despietada estratega política que lidera una campanya per aconseguir regular la legislació de la indústria armamentística als Estats Units

La indústria de l'armament i sobretot els tentacles que desplega a base d'interessos econòmics ha estat tractada a bastament en el món del cinema, ja sigui a escala internacional (El señor de la guerra, on el protagonista interpretat per Nicholas Cage ens explicava amb pèls i senyals com feia i desfeia per traficar amb armes arreu del món), o en l'àmbit estricte dels Estats Units, indret que, a causa de la seva permissivitat en aquests temes, esdevé epicentre de debats gairebé eterns al voltant de si s'haurien d'establir lleis per a limitar l'ús d'armes de foc entre els seus ciutadans.

Al documental Bowling for Columbine, el cineasta Michael Moore partia de la tragèdia ocorreguda en un institut nord-americà per desenvolupar aquest tema i analitzar-lo amb certa profunditat. A El caso Sloane, i partint d'un guió de ficció escrit pel debutant Jonathan Perera, s'incideix també en aquesta temàtica fent un exercici de política ficció amb un relat que ens explica què podria passar si realment algú posés tota la carn a la graella per tal que la legislació fos efectiva i contundent amb l'ús restringit d'armes.

D'aquesta manera, ens trobem amb la protagonista principal del relat, Elizabeth Sloane, la qual s'ha forjat una brillant i reputada carrera treballant per diversos lobbys i a base de condicionar les decisions dels congressistes perquè qualsevol llei tiri endavant.

En el moment, però, en què li sigui assignada la tasca d'aconseguir regular la legislació de la indústria de l'armament nord-americà per a limitar-ne el seu ús, veurà que s'enfronta al repte més complicat de la seva carrera, fins al punt que s'haurà d'enfrontar a poderosos enemics, usant totes les seves habilitats i posant en risc pel camí la seva pròpia carrera i als seus éssers estimats.

Dirigida per un tot terreny del cinema com és el britànic John Madden (capaç de cursileries com Shakespeare in Love o La mandolina del capitán Corelli i, alhora, de films tan interessants com Su majestad Mrs. Brown), El caso Sloane cedeix, en l'apartat artístic, gairebé tot el seu protagonisme a l'actriu Jessica Chastain, la qual, des de que es va donar a conèixer internacionalment amb La deuda (film precisament també dirigit per Madden) ha anat elaborant una superba filmografia que l'ha dut a convertir-se en una de les actrius més cotitzades i valorades a hores d'ara.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Josep Pla.
Pla atribueix el sentiment d'inferioritat català a la submissió a la cultura espanyola

Pla atribueix el sentiment d'inferioritat català a la submissió a la cultura espanyola

L'escriptor de Palafrugell arriba a qualificar Espanya d'«embassament de merda d'unes proporcions...

Una veu plena de llibertat

a anys, Concha Buika es va fer coneguda per cantar les penes que evoca la copla, per prestar una...

Dominació castellana: «El català d´avui té por d´ésser ell mateix»

Fragments del segon volum de 'Notes disperses' de Josep Pla

Mor Malcolm Young, fundador d´AC/DC

Mor Malcolm Young, fundador d´AC/DC

El llegendari guitarrista escocès Malcolm Young, cofundador i «força...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema