Els pares d'ella

19.05.2017 | 09:54
Una imatge del film

«DÉJAME SALIR» L'actor afroamericà Jordan Peele debuta en la direcció amb un film que se serveix de l'humor i el terror per elaborar una contundent crítica a la hipocresia que regna en bona part de la societat nord-americana

A finals dels anys seixanta, encara amb els conflictes racials a flor de pell arreu dels Estats Units, Spencer Tracy, Sidney Poitier i Katharine Hepburn protagonitzaren "Adivina quién viene esta noche", una comèdia dramàtica que plantejava el dilema de com una parella burgesa i acomodada entomaria el fet que la seva filla es volgués casar amb un home de raça negra.

Més enllà d'analitzar una part de la societat clarament racista, el film incidia i posava el dit a la llaga en una altra part de la societat –liberal, d'esquerres i oberta de ment– que a pesar de la seva teòrica manca de perjudicis conservava igualment un pòsit racial que sorgia en moments com els que plantejava el film.

Gairebé cinquanta anys més tard, l'actor nord-americà Jordan Peele (molt conegut als Estats Units per haver protagonitzat, juntament amb el també actor Keegan-Michael Key, la sèrie d'humor Key and Peele) debuta com a cineasta amb Déjame salir, un film que parteix de la mateixa premissa que l'anteriorment esmentat però es desvia ràpidament envers altres gèneres com la comèdia pura i dura i fins i tot el terror més escatològic.

Així, Déjame salir ens presenta en Chris, un jove fotògraf d'èxit afroamericà que, des de fa cinc mesos, surt amb la Rose, una noia blanca. Tot i que al principi no n'està gaire convençut, en Chris acaba cedint a la invitació de la Rose per a conèixer la seva família. La parella farà una escapada de cap de setmana i viatjaran fins a la casa dels seus pares, en Dean i la Missy, que desconeixen completament que el noi és de raça negra.

A pesar que al principi tot és amable i políticament correcte, en Chris no trigarà a descobrir secrets i mentides, sobretot en relació amb els dos misteriosos empleats afroamericans que viuen a la casa i, a mesura que avança el cap de setmana, una sèrie d'inquietants descobriments el portaran a conèixer una realitat que mai s'hauria imaginat.

Amb un quartet protagonista format per Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford i Catherine Keener, Déjame salir no tant sols ha fet les delícies de la crítica arreu on s'ha projectat, sinó que també ha assolit, amb un pressupost de només cinc milions de dòlars, convertir-se en tot un èxit de taquilla als Estats Units.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema