El conegut guitarrista i cantant, Ton Torné introduirà el públic a la vida dels Beatles oferint les cançons més entranyables de la banda de Liverpool, aquesta nit a Sant Pere de Galligants, seu gironina del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC).

L'actuació, que començarà a les 21:30 hores, serà només una de les moltes activitats que els museus gironins ofereixen aquest dissabte en la seva nit de portes obertes per celebrar el Dia Internacional dels Museus, que de fet es va escaure dijous passat.

Així, el Museu d'Art de Girona, que també tindrà obert gratuïtament fins la mitjanit, oferirà a les 22:30 hores l'espectacle de dansa Sacrificis, a càrrec d'Antonio Izquierdo (ballarí), Pepi Izquierdo (música) i Juan Antonio Vergel (cantant).

Al Museu del Cinema l'espectacle serà d'hombres i anirà a càrrec de la Companyia de Mercè Framis (19:30h); la Casa Masó oferirà visites guiades gratuïtes (19, 22.30 i 22h) i un quartet de trombons i tuba, i el Museu dels Jueus projectarà curtmetratges de directors israelians.

El CaixaForum Girona no podia fallar a la Nit Europea dels Museus i oferirà la projecció dels millors curtmetratges del Regne Unit del 2016, els anomenats Bafta Short Film Nominees, a més d'activitats familiars.

El Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí ho celebrarà amb un taller familiar de cuina on s'elaboraran pizzes i dues visites guiades molt especials, a dues de les exposicions vigents.

El punt àlgid de la nit al Terracota Museu de La Bisbal d'Empordà serà a càrrec de l'Associació de Ceramistes de la Bisbal, amb l'espectacular encesa d'un forn construït amb ampolles de vidre i argila, perquè el públic pugui veure el procés de cocció, amb música del grup Fronteracústica.

El Museu Darder de Banyoles oferirà l'espectacle CorRoc (de pagament), de la companyia Escarlata Circus, en 4 sessions entre dissabte 20 (18 h i 20 h) i diumenge 21 (12 h i 17 h).

El debut dels Museu d'Olot

Els museus d'Olot se sumen per primera vegada a la Nit de Museus amb una visita guiada al Museu de la Garrotxa i un concert al pati de l'Hospici, entre altres activitats.

Entre altres centres de les comarques gironines, també hi haurà activitat per a famílies a l'Ecomuseu-Farinera de Castelló d'Empúries.

La programació d'activitats d'arreu de Catalunya es pot consultar al portal web http://patrimoni.gencat.cat/DIM2017.

El Dia Internacional dels Museus, organitzat per l'ICOM (Consell Internacional de Museus) des del 1977, es dedica enguany a Museus i històries punyents. Dir allò que no es pot explicar als museus, convidant els museus a participar amb activitats.