La 6a edició del Festival Nits de Clàssica comptarà amb primeres figures internacionals com Jean-Guihen Queyras amb Alexandre Tharaud, Marc Minkowski, Isabelle Faust amb Alexander Melnikov, o els germans Lucas i Arthur Jussen.

El festival que garanteix la programació de la música clàssica també durant l'estiu tindrà lloc del 27 de juny al 23 de juliol als claustres romànics del monestir de Sant Daniel, la Catedral i Sant Pere de Galligants, a més de l'Auditori de la Devesa i el Museu d'Art, que se suma per primer cop a la iniciativa. Un dels concerts tindrà lloc a la nau gòtica de la Catedral.

Víctor García de Gomar, programador del festival, va garantir ahir la presència d'uns artistes «que són referents» amb un «repertori popular».

El gran cap de cartell de la programació és el director especialista en música antiga Marc Minkowski, que oferirà un programa centrat en Händel, amb un programa que inclou el Dixit Dominus i que finalitzarà amb Vivaldi. Minkowski no va poder venir a Girona l'any passat per malaltia.

Un altre cap de cartell és Jean-Guihen Queyras (violoncel), que actuarà acompanyat d'Alexandre Tharaud (piano), i que va debutar a l'Estat espanyol a Girona amb les Suites de Bach fa nou anys a l'aleshores Festival de les Músiques Religioses. Tharaud estarà d'altra banda aquest estiu al Festival de Peralada, acompanyant l'actriu Juliette Binoche.

Isabelle Faust, considerada segons Víctor Garcia «una de les millor violinistes del món», s'ha compromès amb Girona amb quatre recitals, dos enguany i dos l'any vinent. Anirà desgranant les sonates de maduresa de Mozart acompanyada d'Alexander Melnikov al pianoforte.

El tiorbista de Jordi Savall Rolf Lislevand (monestir de Sant Daniel) i el contratenor català Xavier Sabata són altres noms destacats d'una programació tota ella molt especial, i que no oblida les joves orquestres com la JONC i la Jove Orquestra de les comarques de Girona.

El festival l'obrirà el baríton Benjamin Appl, al costat del pianista James Baillieu, el 27 de juny a les 21 h al Claustre del Monestir de Sant Daniel, amb La bella molinera de F. Schubert, un dels cicles de lieder més coneguts, en un altre concert únic a l'Estat.

El festival el tancarà la Jove Orquestra de les Comarques Gironines el 23 de juliol a les 19 h a la Sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona, en un concert sota la direcció de Miquel Ortega.

El tinent d'alcaldia i regidor de Cultura, Carles Ribas, va posar èmfasi ahir en la presentació en el fet que «la diversitat d'espais dels concerts propicia acostar la música a tots els públics i és la conjugació perfecta entre cultura, música i patrimoni».

Les entrades es van posar ahir a la venda. Nits de Clàssica també ofereix experiències paral·leles als concerts com les xerrades prèvies introductòries als concerts.