El Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols incorporarà per primer cop una jornada de música electrònica sota el nom Electronic Sunset. Es tracta d'un festival d'un sol dia ideat conjuntament per Electrona -una plataforma gironina que organitza esdeveniments d'aquest gènere musical-, l'Escola EUMES de música avançada i TheProject.

Els impulsors volen acostar aquest gènere a nous púbics i ja avisen que no serà «flor d'un dia» sinó que confien a poder-ho seguir programant en les pròximes edicions.

Serà el 19 d'agost a l'Espai Port, coincidint amb l'últim dia del Porta Ferrada, i comptarà com a caps de cartell a la mítica DJ de Grenoble Miss Kittin i el DJ berlinès Claptone.

El programa també inclou propostes gastronòmiques, culturals i educatives. Ahir es van posar a la venda les 2.200 entrades de l'Electronic Sunset.

«Volem treure els estigmes i els mites d'aquesta música, que el segle XXI és una realitat i molt extensa; és molt més que xumba-xumba», va dir Kim Riera, representant d'Electrona, que és qui coprodueix l'esdeveniment juntament amb l'Escola EUMES i TheProjecte.

També hi haurà projeccions de màping, un espectacle de llums i projeccions artístiques i visuals.

El regidor responsable de l'àrea de Territoris de Sant Feliu de Guíxols, Josep Saballs, va agrair als promotors que hagin apostat pel Porta Ferrada tot recordant que és el festival més antic de Catalunya.

En aquest sentit, va subratllar que és una «aposta ferma», molt pensada i que «ve per quedar-se», ja que permetrà obrir encara més el ventall d'estils del festival i potenciar el seu caràcter eclèctic.

Les portes de l'Espai Port s'obriran a les set de la tarda i els primers en actuar seran els del col·lectiu Solar Sounds. Coincidint amb la posta del cel, serà el torn del DJ alemany Claptone, amb les seves versions i màscares. Seguidament actuarà un «mite» de la música electrònica, com és la DJ de Grenoble Miss Kittin.