Una falsa alarma va obligar ahir a evacuar part del Palau on se celebra el Festival de Cinema de Canes, a França, minuts abans que comencés una de les projeccions de la competició oficial. Les persones que estaven esperant per a la projecció de Le Redoutable, de Michel Hazanavicius, van ser traslladats en un primer moment a una planta inferior de l'edifici, on hi ha el mercat de pel·lícules, i posteriorment trets al carrer.

Els agents van penetrar a l'interior amb gossos, mentre que entre els presents s'especulava que havien estat mobilitzats per una motxilla sospitosa. La gent que era al carrer, per la seva banda, va ser allunyada del Palau, en la part superior es va mantenir en tot moment l'activitat sense incidències. Passats uns 15 minuts, el Festival de Canes va permetre al públic entrar de nou al Palau, situat en un extrem del passeig marítim de la ciutat francesa. França es troba en estat d'emergència des dels atemptats jihadistes de novembre del 2015 i les mesures de seguretat durant el certamen s'han extremat a causa de l'elevat nivell d'amenaça sobre el país.

Mentrestant, el festival va continuar amb les projeccions. El cineasta mexicà Michel Franco va tornar a Canes amb el provocatiu projecte Las hijas de Abril, que explora els límits de la maternitat i l'ètica i compta amb l'espanyola Emma Suárez com a actriu principal. També Clint Eastwood, amb una agilitat sorprenent per als seus 86 anys, va pujar a l'escenari davant la gran ovació dels espectadors que l'esperaven a peu perquè presentés la projecció restaurada Sense perdó i el realitzador suec Ruben Östlund s'endinsa a The Square en el món de l'art com sàtira de la societat occidental en un film que competeix ple de moments surrealistes.