El festival Interludi de Calonge va revelar ahir el cartell de l'edició d'enguany, en el marc de la tradicional Musicletada. L'esdeveniment se celebrarà entre el 22 de juliol i el 12 d'agost al pati d'armes del castell de Calonge i estarà dividit en quatre nits temàtiques amb quatre estils diferents com a protagonistes: la Nit Clàssica, la Nit Jazz, la Nit Sardana i la Nit Pop.

La Nit Clàssica tindrà lloc el 22 de juliol i comptarà amb les actuacions de l'Orquestra Camera Musicae i la pianista Alba Ventura sota la direcció del mestre Antoni Ros-Marbà. El jazz serà el centre de la nit del 6 d'agost, amb Mike Kanan Quartet i un convidat de luxe que repeteix al festival, Jordi Rossy.

La Nit de la Sardana serà l'11 d'agost i comptarà amb l'actuació de La Principal de la Bisbal, que interpretarà un repertori únic per a l'ocasió.

Finalment, la Nit Pop se celebrarà el dia 12 d'agost i comptarà amb Pavvla, la nova revelació del pop català, El Petit de Cal Eril, barreja de cançó tradicional i folk-rock, i els Mishima, banda capdavantera en l'indie pop que presentarà a l'Interludi el seu nou disc.

Una edició especial

Aquest any, l'Interludi celebrarà els cinquanta anys de vida dels Festivals de Música de Calonge, una de les manifestacions musicals ininterrompudes més antigues de Girona i tot el territori català.

La programació musical de Calonge va començar l'any 1968. Per iniciativa del rector de la vila, mossèn Pere Surribas, Joan Vinyes i el músic Adrià Sardó es van organitzar durant l'estiu dos concerts de la Coral Sant Jordi i l'Orquestra de Cambra de Barcelona per construir un altar major per a l'església de Sant Martí de Calonge.

El gran èxit econòmic i la bona rebuda de la iniciativa per part del públic van propiciar la repetició del cicle de concerts durant els anys següents. L'any 2011, el festival va viure una renovació important i la marca es va transformar en l'Interludi per diversificar l'oferta musical i dirigir-la a tot tipus de públic.

Com a celebració d'aquests cinquanta anys, el festival va celebrar durant l'abril una sèrie d'actes commemoratius. El 22 d'abril es va descobrir la instal·lació d'una escultura commemorativa als jardins del Castell de Calonge. A més, el dia de Sant Jordi es va presentar el llibre Festivals de música de Calonge. Interludi - 50 edicions.