El grup Joglars és el cap de cartell de la tercera edició del Singlot Festival, que se celebrarà a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) en el marc del Festival de la Porta Ferrada al juliol, on estrenaran en català la seva nova obra "Zenit", segons ha explicat avui el director de l'esdeveniment, Andreu Buenafuente.

Acompanyat per part del seu equip, Buenafuente ha comentat que el festival, creat i produït pel Terrat i la promotora musical The Project, servirà, també, per lliurar el "Singlot d'Honor" a l'humorista Pepe Viyuela, amb més de 25 anys de trajectòria, prenent el relleu al irreverent i inconformista Leo Bassi, premiat l'any passat.

Per tercer any consecutiu, entre els dies 27 i 29 de juliol, Sant Feliu de Guíxols acollirà diferents obres del "millor talent nacional de l'humor i la comèdia", a la vegada que provocarà que productors, creadors i exhibidors es reuneixin per tractar sobre el sector.

Al costat dels consolidats Joglars, que exhibiran el seu nou espectacle al Teatre Narcís Masferrer, es troben companyies emergents com Nico&Sunset, amb l'obra "Paradise", que va ser seleccionada l'any passat dins de l'apartat de les jornades professionals "Pitching Forum", igual que "Zenit".

A més, el mateix Andreu Buenafuente serà protagonista la nit del dia 28 de juliol amb "White Rabbit Red Rabbit", una peça, amb dramatúrgia de Nassim Soleimanpour, en què el seu intèrpret accedeix a l'escenari sense cap tipus d'informació, sense haver assajat el text, que haurà d'interpretar fins al final, "sigui el que sigui el que li demani".

En el Singlot Festival, d'una altra banda, podrà veure's "I Remember MR.Bowie", una barreja de música i humor dedicada al desaparegut cantant londinenc, i "Les dones sàvies", de la companyia El Maldà, amb Lluís Hansen, Ricard Farré i Enric Cambray, ambientada en la Catalunya del 2016, amb burla "als pedants de l'actualitat".

Altres participants seran el grup The Txandals, amb deu músics a l'escenari, que volen "infectar la població de l'esperit dels anys vuitanta".

L'últim dels espectacles de la cartellera serà el ja citat "Paradise", tres històries que aparentment no tenen res a veure entre elles i que ocorren en un prostíbul, amb un aire "molt boig i molt transgressor", segons han dit avui els seus protagonistes.

Andreu Buenafuente s'ha mostrat molt satisfet per com va assentant-se el festival, que veu com "un projecte petit però molt sòlid", "tres dies de bon ofici de teatre de comèdia" i "res classista".

Una altra de les novetats d'aquest any és que s'ha obert una convocatòria a companyies independents consolidades, en el marc de les jornades professionals, en què cada dia sis creadors presentaran els seus projectes en deu minuts, dels quals dos seran escollits per representar-se l'any vinent.

Aquest any participaran com creadors Sergi Belbel, The Mamzelles, Fermí Fernández, Toni Albà, Sixto Paz o Teatre de Guerrilla.

A la vegada, hi haurà debats sobre els límits de l'humor, dins de l'espai "Bailén 20", presentat per Agustí Esteve, o sobre com afrontar un càsting de comèdia.

En anteriors edicions, el Singlot, que posa a la venda un abonament de 55 euros, ha aconseguit reunir fins a 5.000 espectadors al voltant de la comèdia, així com una cinquantena d'agents professionals encarregats de seleccionar dues produccions teatrals.

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, ha considerat un honor poder allotjar el Singlot, creat el 2015 per Andreu Buenafuente, per unir espectadors i professionals de les arts escèniques al voltant de la comèdia.