Joglars estrenarà en català l'obra «Zènit» al Singlot Festival de Sant Feliu de Guíxols

L'humorista Pepe Viyuela rebrà el premi Singlot d'Honor, que l'any passat va correspondre a Leo Bassi

27.05.2017 | 08:58
Joglars estrenarà en català l'obra «Zènit» al Singlot Festival de Sant Feliu de Guíxols

El grup Els Joglars és el cap de cartell de la tercera edició del Singlot Festival, que se celebrarà a Sant Feliu de Guíxols en el marc del Festival de la Porta Ferrada al juliol, on estrenaran en català la seva nova obra Zenit, va explicar ahir el director de l'esdeveniment, Andreu Buenafuente.

Acompanyat per part del seu equip, Buenafuente va comentar que el festival, creat i produït pel Terrat i la promotora musical The Project, servirà, també, per lliurar el «Singlot d'Honor» a l'humorista Pepe Viyuela, amb més de 25 anys de trajectòria, prenent el relleu al irreverent i inconformista Leo Bassi, premiat l'any passat.

Per tercer any consecutiu, entre els dies 27 i 29 de juliol, Sant Feliu de Guíxols acollirà diferents obres del «millor talent nacional de l'humor i la comèdia», a la vegada que provocarà que productors, creadors i exhibidors es reuneixin per tractar sobre el sector.

Al costat dels consolidats Joglars, que actuaran al Teatre Narcís Masferrer, hi haurà companyies emergents com Nico&Sunset, amb l'obra Paradise, que va ser seleccionada l'any passat dins de l'apartat de les jornades professionals Pitching Forum, igual que Zenit.

A més, el mateix Andreu Buenafuente serà protagonista la nit del dia 28 de juliol amb White Rabbit Red Rabbit, una peça, amb dramatúrgia de Nassim Soleimanpour, en què el seu intèrpret accedeix a l'escenari sense cap tipus d'informació, sense haver assajat el text, que haurà d'interpretar fins al final, «sigui el que sigui el que li demani».

El Singlot Festival, d'altra banda, oferirà I Remember MR.Bowie, una barreja de música i humor dedicada al desaparegut cantant, i Les dones sàvies, de la companyia El Maldà, amb Lluís Hansen, Ricard Farré i Enric Cambray, ambientada en la Catalunya del 2016, amb befa «als pedants de l'actualitat». Altres participants seran el grup The Txandals, amb deu músics a l'escenari, que volen «infectar la població de l'esperit dels anys vuitanta».

L'últim dels espectacles de la cartellera serà el ja citat Paradise, tres històries que aparentment no tenen res a veure entre elles i que s'esdevenen en un prostíbul, amb un aire «molt boig i molt transgressor».

Andreu Buenafuente es va mostrar molt satisfet per com va assentant-se el festival, que veu com «un projecte petit però molt sòlid», «tres dies de bon ofici de teatre de comèdia gens classista».

Una altra de les novetats és que s'ha obert una convocatòria a companyies independents consolidades, en el marc de les jornades professionals, en què cada dia sis creadors presentaran els seus projectes en deu minuts, dels quals dos seran escollits per representar-se l'any vinent. Hi participaran com a creadors Sergi Belbel, The Mamzelles, Fermí Fernández, Toni Albà, Sixto Paz o Teatre de Guerrilla.

A més, hi haurà debats sobre els límits de l'humor, dins de l'espai Bailén 20, presentat per Agustí Esteve, o sobre com afrontar un càsting de comèdia.

En anteriors edicions, el Singlot, que posa a la venda un abonament de 55 euros, ha aconseguit reunir fins a 5.000 espectadors al voltant de la comèdia.

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, considera «un honor» poder allotjar el Singlot.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema