Girona prescindeix del Festival Internacional de Mapping perquè vol canviar-ne la fórmula

Feia tres estius que es feia, tenia un pressupost de 195.000 euros i aplegava més de 15.000 visitants

30.05.2017 | 09:36
Girona prescindeix del Festival Internacional de Mapping perquè vol canviar-ne la fórmula

El Festival Internacional de Mapping de Girona cau de la graella de festivals de la ciutat. Va néixer l'estiu del 2014, durant el mandat de Carles Puigdemont com alcalde i l'edició passada va tenir un pressupost de 195.000 euros i va aplegar més de 15.000 visitants. A banda de les projeccions, també comptava amb un concurs i un congrés professional. El regidor de Cultura, Carles Ribas, ha explicat que volen reformular el festival i estan redactant unes noves bases. Sobre la taula, hi ha el debat sobre quin ha de ser el format, quines tècniques ha d'incloure o si ha de ser bianual. "No es tracta d'eliminar-lo sinó de reforçar-lo tenint en compte el relat continuat al llarg de tot l'any", ha manifestat el regidor, que planteja que el festival podria centrar-se no només en la tècnica del mapping sinó en d'altres aplicacions de la llum com a concepte.

Aquest estiu no hi haurà quarta edició del Festival Internacional de Mapping de Girona. L'ajuntament ha decidit suspendre'l i iniciar un procés de reflexió per redissenyar-ne el format. El regidor de Cultura, Carles Ribas, ha explicat que porten mesos fent "feina de formigueta" per repensar el mapa de festivals que s'organitzen a la ciutat i destriar-ne quins són "cabdals i estratègics".

En el cas del festival de mapping, han considerat que la contribució que fa a la ciutat pot millorar i que cal reformular-lo. La cita es feia tradicionalment al juliol i va néixer durant el mandat de Carles Puigdemont com a alcalde. Es va concebre com un festival obert a tothom (les activitats eren gratuïtes) que entrellaça el valor arquitectònic de Girona amb la creació contemporània mitjançant la innovació i les arts audiovisuals.

A més, comptava amb un concurs (l'any passat s'hi van presentar 119 artistes) i, en les dues darreres edicions, també es feia el Congrés Internacional de la Llum (l'any passat es van fer dinous ponències). La cita va atraure més de 15.000 visitants l'estiu passat i tenia un pressupost de 195.000 euros.

Repensar el festival

El regidor de Cultura ha explicat que des dels serveis tècnics ja treballen en la redacció de les bases del nou concurs per adjudicar la direcció del festival, que fins ara havia recaigut en Xavier Bové. "No podíem anar-lo renovant any a any sense un concurs públic, així ens ho han advertit des de secretaria", afegeix. Paral·lelament, han iniciat un debat intern sobre com s'ha de rellançar el festival. Per una banda, considera que la cita no es pot centrar únicament en la tècnica del mapping i que ha de tenir en compte d'altres aplicacions de la llum com a concepte.

També estan plantejant-se si ha de tenir un caràcter bianual i si seria millor moure'l de data i fer-lo a finals d'any (cap al desembre). Totes aquestes qüestiones s'hauran d'aclarir en els propers mesos, així com el nom que tindrà el nou festival.

Ribas ha explicat que la ciutat no es vol desvincular de tot el que té a veure amb les arts visuals i la llum i que, properament, s'anunciarà un muntatge que es farà aquest estiu en el marc de la celebració del 600 aniversari de la nau gòtica de la Catedral de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema