Del 5 a l'11 de juny, se celebrarà arreu de Catalunya la sisena edició de La Setmana d'Artesania, que impulsa la Generalitat, i que enguany programarà una norantena d'activitats de caràcter formatiu, divulgatiu, expositiu i participatiu entorn al món de l'artesania i que compta amb la Índia com a país convidat.

La demarcació de Girona acolliran un total de 13 activitats, realitzades per 6 entitats artesanals diferents. A les comarques gironines, actualment hi ha un total de 329 artesans acreditats, i 6 municipis identificats com a Zona d'Oficis Singulars.

Hi ha, entre d'altres, visites guiades a un taller de torn o al Museu dels Sants d'Olot; demostracions d'oficis del paper o la fusta, o mostra expositiva al Museu de la Terrissa de Quart.

L'Escola de Ceràmica de la Bisbal, situada a Vullpellac, oferirà la visita a un taller de torn i jornades de portes obertes. La Bisbal també tindrà activitats a Ceràmica Yuma i a Puigdemont Ceràmica Artesanal.

Per la seva part, el municipi veí de Corçà ofereix tallers de demostració de poda i manteniment d'un bonsai, al Museu del Bonsai, i visita a Ceràmiques Figueras.

El Museu de la Farga de Banyoles oferirà visites guiades i tallers, activitats a les quals es pot participar fent una reserva prèvia.

Sant Hilari Sacalm té el Centre Artesà de la Torneria, que acollirà un taller de demostració de treballs en fusta.