L'art tornarà a inundar Girona per dotzena vegada aquest cap de setmana, amb el desplegament d'una cinquantena d'intervencions a càrrec dels 150 artistes participants al Festival Inund'Art.

A partir d'avui dinvedres i fins diumenge es poden visitar les exposicions de les més diverses tendències i assistir a les accions i instal·lacions en espais diferents com ara La Rambla, la Casa de Cultura, el Pont de Pedra, el Pont d'en Gómez o la Plaça Mercaders, entre altres.

La directora del festival, Raquel Moron, va assegurar ahir que el programa sorgeix d'un «procés democràtic obert a tots els participants» i això converteix la ciutat en un «observatori de l'activitat actual dels artistes d'aquí i també internacional», perquè a la convocatòria hi han concorregut artistes d'arreu. El festival va rebre a concurs un total de 400 propostes de participació.

A més, es convida artistes consolidats a mostrar la seva feina, com és el cas del gironí Jordi Isern, que presentarà a la Carbonera del Museu d'Història de Girona les pintures Origen, part 1 (Recorda d'on vens), acompanyat de la vídeo instal·lació El jo i l'Altre, de Pep Aymerich i Jordi Esteban.

Aquesta només és una de les nombroses exposicions i instal·lacions d'un festival que, d'altra banda, té un «treball en xarxa impressionant», segons paraules de Moron, que cita les col·laboracions entre tres entitats diferents de Girona, França i les Illes Balears en el projecte Art Pertot, que en aquesta edició presentarà elstreballs de de la mallorquina Alona Vinç. La seva proposta A dins forma part d'un projecte que també incorpora els artistes catalans LHRC, que proposen la instal·lació Membrana House, i la francesa Rébecca Konforti amb dues instal·lacions als ponts de la ciutat.

Membrana House, sobre la crisi dels refugiats, que es podrà veure a la Rambla, ha comptat amb la col·laboració de la plataforma Girona Acull.

El festival vol mantenir així l'aposta iniciada l'any passat de dedicar part de la seva programació a reflexionar sobre el drama dels refugiats.

L'augment d'entitats culturals que treballaran en xarxa és una de les novetats d'enguany. En total son més d'una vintena.

Del total de 400 propostes d'exhibició, el festival en porta a terme una cinquantena, la majoria d'artistes catalans. Un 20% de les propostes són d'autors de la resta de l'Estat, mentre que els estrangers suposen ja el 10% de les exposicions que es poden veure.