Un homenatge al malaguanyat Paco de Lucía, a càrrec de Pedro Navarro, serà un dels espectacles flamencs de la catorzena edició del Festival de Guitarra de Girona, que se celebrarà del 6 de juliol al 6 de setembre i inclourà 20 concerts a vuit municipis gironins, a més a més de 4 concerts tots els dijous del mes de juliol, a la zona de restaurants de l'Espai Gironès.

El concert de tribut a Paco de Lucía, un diàleg entre els guitarristes Pedro Navarro i Juan Herrero, tindrà lloc el 21 de juliol a la Casa de Cultura de Girona, i inclourà temes com Entre dos aguas o Palazuela.

Josep Manzano, professor de l'Escola de Música del Gironès i director del Festival de Guitarra de Girona, va explicar ahir a la premsa que el festival programa guitarristes que «toquen extraordinàriament bé encara que siguin noms poc coneguts».

Manzano va destacar també la presentació del disc de Girona Eclèctic Trio, un grup de fusió de jazz i rock que actuarà el 20 de juliol a la Casa de Cultura, liderat pel guitarrista Marc Armengol.

El Festival de Guitarra portarà concerts a Girona, Salt, Platja d'Aro, Santa Cristina d'Aro, Castelló d'Empùries, l'Escala i Tossa de Mar. La biblioteca Iu Bohiga de Salt acollirà el 26 de juliol una vetllada llatina amb el Trio Concertante, amb música de cambra interpretada per una flauta i dues guitarres. Nury Ulate, David Mozqueda i Windfried Kellner són els intèrprets d'aquest concert, un dels gratuïts del festival.

De la programació també sobresurt l'espectacle del 3 d'agost a Platja d'Aro, a l'Església de Fenals, amb l'italià Maurizio di Fluvio, que presentarà com a convidada especial la cantant Alessia Martegiani, per interpretar un repertori propi i també obres de Pat Metheny, Chick Corea i Jobim, entre d'altres.

El Teatre Auditori La Gorga de Palamós oferirà el 13 d'agost un viatge musical per llatinoamèrica de la mà del grup mexicà resident a Barcelona En Clave de Son.

No podia faltar al festival l'artista de Sant Feliu de Guíxols Pedro Burruezo, que amb la seva Medievalia Camerata presentarà el 17 d'agost a l'Alfolí de la Sal de l'Escala l'espectacle Dervitxos & Trobadors, basat en melodies antigues en clau contemporània.

Un dels quartets de guitarra més prometedors d'Europa, el jove Erlendis Quartet, tancarà el festival el 6 de setembre a la Casa de Cultura de Girona, una ocasió per veure el talent d'uns músics que aquest any acaben el programa de postgrau en música de cambra a la Reial Acadèmia Danesa de Música de Copenhaguen.

La programació completa es pot consultar al portal del festival, http://www.festivalguitarragirona.es/, que ja ha posat les entrades a la venda.

El Festival de Guitarra de Girona inclourà aquest any quatre concerts gratuïts, un cada dijous de juliol, a l'Espai Gironès de Salt, amb una programació que encara no ha estat tancada i no s'ha donat a conèixer.