El guitarrista King Solomon Hicks obrirà el 14 de juliol la quarta edició del Festival de Jazz de l'Estartit (Baix Empordà), que aquest any tindrà en els seus diferents cicles de la programació un total de 17 concerts.

La directora del festival, Montse Faura, ha destacat que l'obertura de la programació a l'escenari de la plaça de la Llevantina significarà l'estrena a Catalunya de King Solomon Hicks, que només té 22 anys, "una de les figures emergents del blues més destacades dels últims anys".

Des que va debutar amb la Cotton Club All-Stars Band de Harlem als 13 anys, ha meravellat a públic i crítica amb la seva tècnica guitarrística i el virtuosisme amb que barreja blues, jazz, funk, gospel, R&B, afrocubà i rock clàssic, fins al punt d'haver estat comparat amb B.B. King i George Benson, ha indicat Faura.

Amb una veu que sovint recorda a Billie Holiday, Madeleine Peyroux presentarà el 15 de juliol el seu nou treball, "Secular Hymns", en el qual versiona amb un toc espiritual temes de Tom Waits, Townes van Zandt, Allen Toussaint, Stephen Foster i Willie Dixon.

El tercer concert anirà a càrrec de Kandance Springs, una de les artistes amb més projecció als EUA, jove cantant, pianista i compositora de Nashville que amb la seva barreja de soul i R&B va captivar a Prince, qui la va elegir per actuar amb ell en el concert del 30è aniversari de "Purple Rain" en Minneapolis.

Springs interpretarà en L'Estartit temes de "Soul Eyes", el seu primer àlbum publicat pel segell Blue Noti, que inclou temes propis i versions de "Soul Eyes" de Mal Waldron i "The World is a Gueto" del grup War.

A l'agost, el festival acollirà dues jornades amb doble concert, la primera d'aquestes el dia 5, amb MAP (Marco Mezquida, Ernesto Aurignac i Ramon Prats), que interpretaran temes de l'àlbum amb el van ser elegits premi Enderrock 2017 al millor disc de jazz. Continuarà la vetllada Ray Gelato & The Enforcers

El festival tancarà el 12 d'agost amb un altre doble concert en el qual actuaran el Carlos Sarduy Latin Jazz Quartet, amb el seu estil entre el bebop i la música afrocubana; i un grup de mestres del jazz-flamenc: el trio del baixista Carles Benavent al qual se sumaran el saxofonista Jorge Pardo i el trompetista i compositor Raynald Colom.

La platja de L'Estartit serà l'escenari del cicle "Jazz en banyador", en el que Equinox Jazz Trio, Paula Grande, Marian Barahona i Funk Me amenitzaran les postes de sol tots els divendres durant el festival.

El festival, que compta amb un pressupost de 115.000 euros, es tancarà amb el Fringe, destinat al talent emergent musical, que ha programat sis concerts de jazz.

La regidora de Turisme de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i vocal de l'entitat municipal descentralitzada de l'Estartit, Sandra Pibernat, ha dit en la presentació que "el nostre objectiu és que el festival es converteixi en un referent en el gènere".