Amb una veu que sovint recorda a Billie Holiday, Madeleine Peyroux és la joia de la quarta edició del Festival de Jazz de l'Estartit, on la cantant presentarà el 15 de juliol el seu nou treball, Secular Hymns, en el qual versiona amb un toc espiritual temes de Tom Waits, Townes van Zandt, Allen Toussaint, Stephen Foster i Willie Dixon.

Una altra perla del festival serà el jove guitarrista King Solomon Hicks, que obrirà el 14 de juliol un festival que aquest any tindrà en els seus diferents cicles de la programació un total de 17 concerts.

La directora del festival, Montse Faura, va destacar ahir, en una presentació a Barcelona, que l'obertura de la programació a l'escenari de la plaça de la Llevantina significarà l'estrena a Catalunya de King Solomon Hicks, que només té 22 anys, «una de les figures emergents del blues més destacades dels últims anys».

Debut als 13 anys

Des que va debutar amb la Cotton Club All-Stars Band de Harlem als 13 anys, ha meravellat públic i crítica amb la seva tècnica guitarrística i el virtuosisme amb què barreja blues, jazz, funk, gospel, R&B, afrocubà i rock clàssic, fins al punt d'haver estat comparat amb B.B. King i George Benson, va indicar Faura.

El tercer concert anirà a càrrec de Kandance Springs, una de les artistes amb més projecció als EUA, jove cantant, pianista i compositora de Nashville que amb la seva barreja de soul i R&B va captivar Prince, qui la va elegir per actuar amb ell en el concert del 30è aniversari de Purple Rain a Minneapolis. Springs interpretarà a l'Estartit temes de Soul Eyes, el seu primer àlbum publicat pel segell Blue Note, que inclou temes propis i versions de Soul Eyes de Mal Waldron i The World is a Gueto, del grup War.

A l'agost, el festival acollirà dues jornades amb doble concert, la primera d'aquestes el dia 5, amb MAP (Marco Mezquida, Ernesto Aurignac i Ramon Prats), que interpretaran temes de l'àlbum amb el qual van ser elegits premi Enderrock 2017 al millor disc de jazz. Continuarà la vetllada Ray Gelato & The Enforcers

El festival tancarà el 12 d'agost amb un altre doble concert en el qual actuaran el Carlos Sarduy Latin Jazz Quartet, amb el seu estil entre el bebop i la música afrocubana; i un grup de mestres del jazz-flamenc: el trio del baixista Carles Benavent al qual se sumaran el saxofonista Jorge Pardo i el trompetista i compositor Raynald Colom.