Després de dos anys, Manuel Ayllón torna a publicar un llibre d'investigació i misteri sobre la mort de Federico García Lorca. Amb El caso Lorca, l'escriptor madrileny ha tornat a defensar la teoria que les restes van ser tirades en un riu (i no una fossa comuna).

Ayllón ja va tractar aquest tema al llibre Granada 1936 on va abandonar les tesis oficials per a trobar la veritat de l'assassinat del poeta (i d'altres persones). No obstant això, l'autor afirma que alguns lectors van demanar que completés la història sobre les últimes hores del poeta. En el nou llibre l'autor s'ha basat en arxius eclesiàstics i civils, textos d'altres investigadors i entrevistes personals per a desxifrar el destí final de Lorca. La seva tesi és que, després de l'execució, les restes no van ser enterrades a una fossa comuna, sinó que es van traslladar a la Huerta de San Vicente (Granada), una casa de la seva família, on van rebre una sagrada sepultura. Ayllón afegeix que l'any 1977, a la mateixa residència, es van descobrir uns ossos que van ser tirats al riu Genil. Uns ossos que podrien ser els del poeta de la «generació del 27».

Federico García Lorca va ser assassinat l'any 1936 per la seva afinitat al Front Popular i per ser obertament homosexual.