L'Auditori de Banyoles va acollir ahir al matí la projecció en català de la pel·lícula El viatge de l'Unai, el documental sobre la una família banyolina que van viatjar arreu del món per trobar i fotografiar animals en perill d'extinció. La trobada es va acabar amb una xerrada amb la família protagonista.

El fotògraf Andoni Canela tenia l'encàrrec d'immortalitzar set animals en perill d'extinció: el llop, el bisó americà, el puma, el pingüí rei, el cocodril d'aigua salada, el calau bicorne i l'elefant. És per això que, juntament amb la seva dona i els seus dos fills, va estar viatjat durant més d'un any arreu del món.

Durant aquest temps la família va enregistrar les seves vivències per fer-ne un documental, amb guió de la mare: Meritxell Margarit, escriptora i periodista. No obstant això, el verdader protagonista i narrador és Unai Candela, que només tenia deu anys durant el viatge.

El documental va ser molt ben rebut pel missatge de defensa de la natura que se'n pot extreure, sobretot gràcies a les declaracions de l'Unai. També va ser candidata a sis premis Goya.