El MNAC ha adquirit un conjunt de 200 fotografies d'Oriol Maspons (Barcelona, 1928-2013) als hereus de l'artista, gràcies a l'aportació econòmica de la Fundació Nando i Elsa Peretti.

Segons el MNAC, les 200 imatges conformen un conjunt molt representatiu de les diferents etapes de la trajectòria de Maspons i han estat seleccionades entre les obres de l'arxiu que el fotògraf va dipositar al museu el 2010.

El Museu Nacional ha arribat a un acord amb la família del fotògraf per a l'adquisició d'aquest grup de fotografies i per a l'organització d'una gran exposició retrospectiva que es podrà veure el 2019.

La col·lecció d'obres d'Oriol Maspons que conserva el MNAC està formada per més de 7.000 fotografies sobre paper, realitzades entre els anys 1950 i finals dels anys 1980, a més de negatius i diferents materials fotogràfics.

Conté els treballs realitzats per a revistes com Interview, l' Oeil o Paris Match, així com algunes de les imatges que il·lustren els tres llibres de la sèrie Palabra e imagen, publicats per Tusquets, com Poeta en Nova York, de Lorca.