La Casa Masó treu a la llum una col·lecció d'art creada a la Girona de fa un segle

L'exposició «Els Masó: artistes i col·leccionistes» s'inaugura avui divendres i es podrà visitar fins al 25 de novembre · Fan el primer estudi de l'obra pictòrica de Gaudenci Masó i Rafel Masó Pagès, l'avi i el pare del reconegut arquitecte

19.06.2017 | 07:05
La Casa Masó treu a la llum una col·lecció d'art creada a la Girona de fa un segle

Rafael Masó va heretar del seu pare i del seu avi l'afició pel col·leccionisme d'art antic i modern, i gràcies a ells avui la Casa Masó de Girona és un petit museu d'art català de l'època del modernisme i el noucentisme, ple d'objectes carregats d'història.

Amb l'exposició Els Masó: artistes i col·leccionistes, la Fundació Rafael Masó presenta per primera vegada una selecció de les obres que els Masó van anar adquirint a finals del segle XIX i principis del XX, per mostrar fins a quin punt la presència i contemplació de l'art era un fet essencial en les seves vides.

La mostra serà inaugurada aquest divendres (19 h) per l'alcaldessa de Girona i presidenta de la Fundació Rafael Masó, Marta Madrenas, i es podrà visitar fins al 25 de novembre de 2017.

El projecte ha permès estudiar amb detall no només la rellevància i el significat de les pintures, escultures, dibuixos i objectes decoratius de la família Masó, com recull el corresponent catàleg, sinó que vol explicar què representava la col·lecció en el context cultural i social de l'època.

L'exposició suposa el primer estudi que es fa de l'obra pictòrica de Gaudenci Masó (Santiago de Cuba, 1830 - Girona, 1893) i de Rafael Masó Pagès (Barcelona, 1851 - Girona, 1915), l'avi i el pare de l'arquitecte, respectivament.

La recerca que ha dut a terme el comissari de l'exposició, Ignasi Domènech i Vives, cap de col·leccions dels Museus de Sitges, no s'ha limitat només als fons que es conserven a la mateixa Casa Masó, sinó que l'ha portat a estudiar les obres d'art que Rafael Masó i Esperança Bru van llegar als seus fills, posant al descobert una sorprenent i interesant col·lecció d'art antic i modern, procedent tant de Catalunya com d'altres països.

Així doncs, s'hi poden veure més de 120 pintures i escultures d'autors com Eugenio Lucas, Vicente López, Modest Urgell, Laureà Barrau, Joan Brull, Celso Lagar, Mela Muter, Xavier Montsalvatge, Enric Casanovas, Feliu Elias i Martí Gimeno, acompanyades per una interessant mostra de dibuixos d'artistes espanyols i italians dels segles XVII, XVIII i XIX, i objectes decoratius de ceràmica, fusta i vidre dels segles XV al XX, la majoria dels quals s'exposen per primera vegada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema