La Fundació Mascort mostra 140 joies de la seva preuada col·lecció

L'exposició d'estiu a la Casa Galibern de Torroella de Montgrí inclou un plànol de París del segle XVIII

17.06.2017 | 01:25
Ramon Mascort visita la mostra.

La Fundació Privada Mascort de Torroella de Montgrí celebra el seu desè aniversari amb una exposició a la Casa Galibern amb algunes de les «joies» de la col·lecció que durant anys ha adquirit el propietari. La gran majoria no s'havien mostrat mai al públic i algunes són fins i tot «úniques».

Entre les 140 peces que s'exposen, destaca un plànol de París del segle XVIII de grans dimensions, una peça d'orfebreria amb forma de lleó del XIV utilitzat com a amulet infantil o una caixa amatòria catalana de l'edat mitjana.

La mostra, titulada Peces escollides. La selecció del col·leccionista, inclou peces d'orfebreria, ceràmica, pintura, dibuixos, gravats, mapes i armes, entre d'altres, i es pot visitar fins al 15 d'octubre.

La mostra inclou una selecció d'obres que Ramon Mascort, advocat de professió i empresari, ha adquirit durant dècades segons les seves preferències estètiques i, segons admet ell mateix, motivat per l'«amor cap a unes peces que li transmeten bellesa i història».

La comissària, Rosa Creixell, subratlla que la col·lecció té una gran potència sobretot en la cronologia dels segles XV i XVI, ja que són peces difícils de trobar, i que tot sovint rep peticions de museus, com ara del Prado de Madrid, interessades en mostrar-les.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema