La Casa de Cultura de Girona va inaugurar ahir Joan Miró. Apunts de taller, una exposició que convida a experimentar i a fer descobertes a partir d'alguns dels processos creatius de l'artista.

La mostra, una coproducció amb la Fundació Miró de Barcelona, no inclou obres originals ni reproduccions més enllà d'algunes fotografies i textos.

I és que del que es tracta és de tocar, interactuar, jugar i experimentar en una instal·lació de materials que, per posar un exemple, emeten sons, com si de notes musicals es tractés, al moment que es trepitja o es pressiona un paviment amb acolorides il·lustracions inspirades en l'estil pictòric mironià.

El disseny de l'exposició el firma Cuscusian*s, de Lluís Sabadell, amb música de Xavi Lloses, i parteix de les experiències anotades pel mateix Miró, que era molt metòdic, en un llibre d'artista de l'any 1936 que resta inèdit. És l'anomenat Quadern 3615. 11 accions artístiques a partir de Joan Miró.

Aquesta exposició, que és més una instal·lació, es basa en aportacions desinteressades d'un munt d'artistes, entre els quals hi ha Bea Abbad, Marta Ardite, Mònica Aymerich, Amanda Bassa, Babie Bondancia, Jordi J. Clavero, Marta Dansa, Martí de la Malla, Elena Escobar, Gemma Gallardo, Enric Gili o Àfrica Guerrero.