Perpinyà va reobrir ahir el Museu d'Art Hyacinthe Rigaud amb una exposició sobre Picasso, que repassa la influència que les estades de l'artista a la ciutat van tenir en la seva obra.

La mostra, sota el títol Picasso-Perpinyà. El cercle íntim, 1953-1955, reuneix més de 100 obres i documents, entre els quals hi ha fotografies i vídeos inèdits que recullen el testimoni de la relació que va tenir amb la ciutat.

Els treballs a l'equipament, tancat durant tres anys, han servit per ampliar les sales del palauet de Mailly i unir-lo amb la part meridional del palauet de Lazerme, on fins ara s'ubicava el museu.

A més, la reforma inclou al recorregut de visites el jardí penjant, la façana i l'interior de l'edifici, a més de l'apartament i les entances que el pintor va ocupar durant les seves visites. El projecte, dissenyat per l'estudi d'arquitectura Barbotin-Larrieu, ha costat 8,8 MEUR i vol convertir l'edifici en un centre de referència a la ciutat. El centre ofereix una superfície total de 4.300 m2 (416 al palauet de Mailly i 338 al de Lazerme).