La Fundació Gala-Dalí ha produït el documental La vida secreta de Portlligat. La casa de Salvador Dalí, que pretén explicar alguns dels aspectes més desconeguts de la biografia del pintor.

El film està dirigit per David Pujol i destaca per l'important treball de documentació i guió, en el quals ha treballat la directora dels Museus Dalí, Montse Aguer.

La residència alt-empordanesa de l'artista és el fil conductor de l'obra i permet mostrar la forta vinculació de Dalí amb localitats com Cadaqués, el cap de Creus o el mateix Portlligat.

El film s'estrenarà el proper dissabte 1 de juliol, al Teatre Art i Joia de Cadaqués, i és el segon d'una trilogia que va començar el 2015 amb la producció de Dalí, la darrera gran obra.

La de Portlligat va ser l'única residència estable de Salvador Dalí, per tant la que guarda més secrets de la vida del geni. Per això, la Fundació Gala-Dalí ha produït un documental que s'endinsa en els anys que l'artista va viure i treballar a l'Alt Empordà. De la mà deDoc Doc Films, amb Montse Aguer i Jordi Artigas, la pel·lícula documental té 59 minuts de durada i revela aspectes desconeguts de les relacions de Dalí amb el seu pare i la seva germana, Anna Maria.

La documentació ha anat a càrrec de Rosa Maria Maurell, encarregada de l'apartat fotogràfic, i Lucía Moni, que s'ha ocupat dels audiovisuals.

El 2015 es va estrenar Dalí, la darrera gran obra, que il·lustrava un Dalí inèdit a partir del seu propi testimoni.