La premsa mundial es fa ressò de l'ordre judicial d'exhumació del pintor

Diaris de gran prestigi com «The New York Times» o «The Guardian» indaguen en la intensa vida de Salvador Dalí

29.06.2017 | 07:12
La premsa mundial es fa ressò de l'ordre judicial d'exhumació del pintor

La notícia de l'orde d'exhumació del cadàver de Dalí ha revolucionat la ciutat de Figueres i la província de Girona, i ha traspassat fronteres per la reputació internacional que té el pintor català. Diaris de prestigi com The New York Times o The Guardian n'han fet ressò, igual que els mitjans espanyols.

El Mundo obria ahir la secció de cultura amb: Dalí, exhumat per la seva filla pitonissa?, acompanyat d'una imatge de Pilar Abel juntament amb la seva mare. «Des de nena la seva mare i la seva àvia li deien que aquell senyor del bigoti rar amb el qual alguna vegada es van creuar pel carrer era el seu pare, no va ser fins al 2015 quan Pilar Abel es va decidir a presentar una demanda per ser reconeguda com a filla de l'artista. I dos anys després el Jutjat de Primera Instància número 11 de Madrid ha atès la seva demanda de paternitat i la porta fins a les últimes conseqüències: l'exhumació del cos de Dalí», publicava el diari espanyol.

Més enllà anava el diari El País que titulava: Una filla del gran masturbador?, i feia ressò de la sorpresa que en «el catàleg de les més escandaloses perversions» de Dalí, a ningú se li acudís que pogués tenir descendents amb «personal del servei». Els diaris catalans, com La Vanguardia, portaven la notícia a portada i l' Ara recollia les declaracions de la pitonissa Pilar Abel, qui afirmava que es posaria el cognom de Dalí.

Mitjans internacionals

La notícia també va aparèixer a les pàgines dels principals mitjans internacionals. Mentre el diari Nord-americà The New York Times explicava l'ordre judicial d'exhumació del cadàver del pintor i l'oposició de la Fundació Gala Dalí, el rotatiu britànic The Guardian aprofundia en la vida de l'artista català.

«Alguns creuen que Dalí era gai i una vegada va tenir un idil·li amb el poeta Federico García Lorca, altres que tenia sentiments per la seva única germana Anna Maria. Altres, però, creuen que la seva vida sexual es limitava a la masturbació», exposava el diari britànic en la seva edició d'ahir.

Altres mitjans de comunicació europeus com el francès Le Monde i l'italià Corriere della Sera també portaven ahir en les seves pàgines la notícia de l'ordre de l'exhumació del cadàver de Dalí. Aquest últim mitjà, fins i tot, apostava com hagués estat la reacció del pintor figuerenc davant d'aquesta notícia: «Com hauria reaccionat a una absurda notícia com aquesta? Estem segurs: somriuria. Apassionat com era, absurd i improbable».

La notícia també va arribar fins a Sud-amèrica. El diari argentí Clarín explicava la decisió del jutge de Madrid citant les paraules de la magistrada en què deia que l'exhumació és «necessària» per «no existir restes biològiques ni objectes personals sobre els quals practicar la prova per l'Institut Nacional de Toxicologia».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

El festival Temporada Alta acosta el món de la cultura a les escoles i els instituts

El projecte «A Tempo, Arts i Formació» té el suport de ConArte Internacional i la el Banc Sabadell

La commovedora mirada a l´Índia de García Rodero arriba al CaixaForum Girona

La commovedora mirada a l´Índia de García Rodero arriba al CaixaForum Girona

La premiada fotògrafa mostra una imatge de dignitat de persones en pobresa extrema

RCR protagonitzarà el Pavelló català a la Biennal d´Arquitectura de Venècia

RCR protagonitzarà el Pavelló català a la Biennal d´Arquitectura de Venècia

El director de l'Institut Ramon Llull constata que és amb la cultura i la llengua que Catalunya va...

RCR protagonitzarà el pavelló català a la Biennal d´Arquitectura de Venècia

El director de l'Institut Ramon Llull, Manel Forcano, constata que és amb la cultura i la llengua...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema