El Congrés Internacional de Recerca en Comunicació presenta 48 comunicacions

La sessió inaugural a Girona serà un diàleg, titulat «Quo vadis, recerca en comunicació» entre José Manuel Pérez-Tornero i Jordi Farré

29.06.2017 | 21:00

La Societat Catalana de Comunicació (SCC), filial de l´Institut d´Estudis Catalans, ha canviat el format de la jornada que celebrava cada any, en finalitzar el curs acadèmic, a Girona. A partir d´ara, la XXVII Conferència Anual de la Societat Catalana de Comunicació és també el Congrés Internacional de Recerca en Comunicació.

El Congrés se celebrarà divendres 30 de juny a la Facultat de Lletres i Turisme de la Universitat de Girona, i la inauguració serà a tres quarts de deu del matí. Hi intervindran Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Jordi Bèrrio, president de la SCC; Sergi Cortiñas i Reinald Besalú, directors del Congrés; Lluís Costa, director científic del Campus Comunicació Cultural i Corporativa de la UdG, i Ferran Casas, subdirector de Nació Digital. La cloenda serà a càrrec del president de l´IEC, Joandomènec Ros.

El Congrés estarà estructurat en tres sessions magistrals i sis sessions paral·leles: comunicació científica, ètica periodística i anàlisi de continguts als mitjans de comunicació, comunicació i publicitat, comunicació digital multiplataforma, comunicació política, i comunicació audiovisual i docència en comunicació.

S´hi presentaran quaranta-vuit comunicacions, d´una vuitantena d´autors procedents de Catalunya, el País Basc, La Rioja, Madrid, el País Valencià, les Canàries, l´Argentina, l´Equador i el Regne Unit.

La sessió inaugural serà un diàleg, titulat «Quo vadis, recerca en comunicació», entre dos coordinadors de dos grups de recerca consolidats i finançats de Catalunya (AGAUR): José Manuel Pérez-Tornero, de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Jordi Farré, de la Universitat Rovira i Virgili.

Tancarà el Congrés el catedràtic Enric Saperas, de la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid, amb una conferència en què farà balanç dels darrers 25 anys de recerca en el camp del Periodisme a l'Estat espanyol.

En la cloenda, que anirà a càrrec del president de l'IEC, Joandomènec Ros, es farà una lloança In Memoriam del soci i delegat de l'IEC a la Societat Josep Maria Muntaner i Pasqual, traspassat recentment, i una glossa del soci d'honor i intel·lectual valencià Joan Fuster amb motiu del 25è aniversari de la seva mort, que serà a càrrec de Jordi Bèrrio, president de la SCC.

La XXVII Conferència Anual de la Societat Catalana de Comunicació - Congrés Internacional de Recerca en Comunicació és una iniciativa de la Societat Catalana de Comunicació (SCC-IEC), amb la col·laboració de la Universitat de Girona, l´Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, Nació Digital i les revistes Comunicació i Periodística.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema