El Ballet Béjart Laussanne, la companyia que va fundar el desaparegut Maurice Béjart, serà l'encarregat d'inaugurar demà la 31 edició del Festival de Peralada amb un espectacle ideat per Gil Román per explicar-li al seu mestre difunt el que ha succeït durant la seva absència.

Aquesta cita musical es prolongarà fins al pròxim 17 d'agost, quan de nou la dansa serà protagonista, aquesta vegada de la mà de la nova companyia de Carlos Acosta.

Entre les dues cites, vint-i-tres nits de lírica, clàssica, contemporània i espectacles infantils per conformar una programació que tindrà un dels seus moments més destacats el 7 d'agost amb l'estrena de 'Madama Butterfly' de Puccini, una coproducció del festival i la Deutsche Oper am Rhein.

L'actuació de demà, denominada 'Béjart fête Maurice', es repetirà divendres, encara que anteriorment tindrà lloc la tradicional recepció inaugural que realitza anualment la família Suqué-Mateu, responsable del festival.

La presència del Ballet Béjart Laussanne servirà a més perquè es posi en marxa la segona edició del Campus Peralada, un projecte per obrir les portes de l'esdeveniment a un públic jove i de proximitat.

La iniciativa es contempla com a plataforma per a futurs talents, que podran conèixer i viure en directe els processos d'assaig o els concerts associats a les disciplines que estudien.

Entre les cites de la programació d'aquest any destaquen també artistes contemporanis de referència com la georgiana, encara que nacionalitzada britànica, Katie Melua.

Un clàssic com Bryan Ferry trepitjarà igualment l'escenari de Peralada, així com una altra de les llegendes vives de la música europea, l'italià Franco Battiato.

Entre els artistes espanyols hi ha Malú, una garantia d'èxit en tots els seus concerts, i Diego El Cigala, que repassarà la història de la salsa amb 'Indestructible'.

A més de 'Madama Butterfly', el festival manté la lírica com a eix principal i, entre la programació, sobresurt l'actuació el pròxim 4 d'agost d'Ainhoa Arteta amb l'Orquestra Victòria.

La Nit de la Comunicació, que organitzen Abertis i l'Agència EFE, serà un any més un punt de referència en el calendari de Peralada i preludi aquesta vegada del concert de Bryan Ferry del 21 de juliol.

El festival es disposa per tant a arrencar demà una nova edició, consolidat com a cita ineludible entre els que animen les nits d'estiu a la Costa Brava.