Antonio Banderas ha estat distingit amb el Premi Nacional de Cinematografia 2017 que concedeix el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, per una «extraordinària» trajectòria, per obrir camí a Hollywood i pel seu «compromís tenaç» amb el cinema com a actor, productor i director.

En declaracions realitzades des del Festival d'Ischia (Itàlia), on l'actor malagueny va rebre ahir la notícia, Banderas va assegurar sentir-se «content i ple de gratitud» i va avançar que espera tornar a posar-se aviat darrere de les càmeres.

«El següent pas per a mi és tornar darrere de la càmera», va dir l'actor, que acaba de rodar a Carmona (Sevilla) la seva part de Life Itself, una producció nord-americana dirigida per Dan Fogelman, i té per davant altres projectes , com el rodatge del «biopic» de Lamborghini, que començarà al setembre a Itàlia.

Dotat amb 30.000 euros, el Premi Nacional de Cinema reconeix la carrera d'un professional del setè art en qualsevol de les seves facetes i en les últimes edicions ha recaigut en Ángela Molina, Fernando Trueba o Juan Antonio Bayona, entre d'altres. «Són molts els professionals d'altura que han rebut aquest premi, em sento una mica aclaparat», ha reconèixer Banderas, que el proper 10 d'agost farà 57 anys.