Després de la gran arrencada de divendres a la nit, amb l'impactant La Roue de la Mort de la companyia francesa La Rotative, la Fira de Circ de Carrer de la Bisbal d'Empordà va viure ahir una segona intensa jornada que va destacar per la gran afluència i la qualitat dels espectacles que s'hi van poder veure. Segons Eva Gasull, portaveu de l'organització, l'espectacle inaugural d'aquesta edició ha estat un dels més impactants i seguits de tots els anys.

«A tots els espectacles l'assistència està sent molt elevada, rondant el 100%. Pels carrers es nota la presència de molta gent, i enguany se sent parlar molts idiomes, cosa que ens fa pensar que ha vingut gent de tot arreu» va assenyalar Gasull, en declaracions a Diari de Girona. Com és habitual, la fira ha tornat a reunir un ampli ventall de persones de totes les edats, fet que, segons la portaveu de l'organització, «demostra que el circ és per a totes les edats».

Dels molts espectacles que es van poder veure al llarg de la jornada d'ahir, va destacar l'estrena de la companyia Pepa Plana, que va presentar Suite, una peça en la qual l'actriu i pallassa catalana va tornar a demostrar el seu talent intimista i humanista. Així mateix, ahir també es va produir un canvi en la programació. La companyia Bot Project va caure del cartell a causa de la lesió patida recentment pel seu principal artista. La seva actuació va ser substituïda per la companyia Rojo Telón que va presentar la peça Soy Ellas, un espectacle de trapezi i teles.

Bones perspectives

El bon temps i la qualitat dels espectacles d'aquesta edició fan pensar a l'organització en la possibilitat d'augmentar la xifra d'assistents d'edicions anteriors. L'any passat el certamen va reunir 30.000 persones, una xifra lleugerament inferior a la del 2015, quan es va batre el rècord, amb 33.000 persones.

El bon ritme d'assistència que es va registrar al llarg de la jornada d'ahir fa pensar a l'organització en la possibilitat d'igualar la xifra de fa dos anys o, fins i tot, de superar-la, malgrat que fins avui no hi haurà dades definitives.