Campanya per restaurar l'església de Cantallops

Una vetllada lírica enceta la iniciativa solidària - Veïns i Ajuntament treballen conjuntament per aconseguir fons per arreglar la parròquia

17.07.2017 | 08:58
El concert solidari a l´església de Sant Esteve de Cantallops.

Cantallops ha iniciat, per primera vegada, una campanya solidària amb la que es vol recaptar fons econòmics en benefici de la restauració de l'església de Sant Esteve (XII). La iniciativa va sorgir d'un grup de veïns del poble alt-empordanès preocupats per l'estat de la parròquia i van trobar el suport de l'Ajuntament.

El dissabte a la nit es va estrenar la campanya solidària amb el primer concert en pro de la restauració. Va ser una vetllada lírica amb les sopranos Claudia Coral i Meritxell Mallol acompanyades de la pianista Lídia Bánquez, en una nit en clau d'òpera. Es van interpretar –entre d'altres– temes del desaparegut compositor Eduard Toldrà, cantallopenc d'adopció i a qui els paratges del poble van servir d'inspiració per a la seva música. Va ser el primer dels dos Concerts d'Estiu que tindran com a escenari la mateixa església.

El proper serà el dissabte 22 de juliol amb el cantautor Pablo Serna. Més endavant s'organitzaran altres activitats, com sopars, amb el mateix benefici.

L'edifici, que data del segle XII, presenta diverses mancances en el seu interior. Malgrat l'origen popular de la campanya, l'Ajuntament és l'organitzador dels esdeveniments.

Estudi arqueològic

El consistori hi invertirà 20.000 euros en una primera fase de restauració, segons ha avançat l'alcalde, Joan Sabartés (ERC). Els diners que es preveu invertir-hi són part d'un acord amb el Bisbat de Girona, després que l'Ajuntament adquirís l'antiga rectoria.

La xifra que es recapti de la campanya complementarà la partida del consistori. «Primer es faran les actuacions més urgents: repintar les zones malmeses, substituir cables elèctrics i resoldre problemes de goteres», apunta l'alcalde. També remarca que caldrà substituir el terra.

Si s'aixequen les actuals rajoles «es podria aprofitar per fer un estudi arqueològic del que s'hi pugui trobar», diu Sabartés, qui destaca que seria «una llàstima» aixecar un nou paviment sobre l'actual, «allunyant la possibilitat de saber què s'amaga sota la parròquia».

Abans de prendre cap decisió, defensa que s'encarregarà un estudi tècnic. La previsió de la restauració de l'església s'allarga fins l'any que ve. També es buscarà finançament del Bisbat i del Departament de Cultura.

La iniciativa s'inspira en d'altres campanyes que s'han emprès a pobles veïns com la Jonquera.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

El pes de la tria

i ha una pel·lícula de la Gwyneth Paltrow que podia ser molt millor del que...

«Estiu 1993», millor Òpera prima del Festival d´Almeria

La pel·lícula Estiu 1993, dirigida per Carla Simón i rodada a la Garrotxa,...

Pla atribueix el sentiment d´inferioritat català a la submissió a la cultura espanyola

Pla atribueix el sentiment d´inferioritat català a la submissió a la cultura espanyola

L'escriptor de Palafrugell arriba a qualificar Espanya d'«embassament de merda d'unes proporcions...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema