El llegendari actor nord-americà Martin Landau, conegut per les seves interpretacions en films com "Amb la mort en els talons" o "Ed Wood" i en la sèrie de televisió "Missió: Impossible", ha mort als 89 anys, segons va informar el seu representant.

L'actor, guanyador d'un Oscar i nominat en diverses ocasions a aquests premis, va morir aquest dissabte de "complicacions inesperades" després d'una hospitalització breu en un centre mèdic de la Universitat de Califòrnia.

Nascut a Brooklyn (Nova York) el 20 de juny de 1928, Landau va treballar de dibuixant en el diari New York Daily News abans de començar la seva carrera com a actor en la dècada de 1950.

Influït per l'obra de Charlie Chaplin, va fer el seu debut a Broadway en 1957 i el seu primer paper important al cinema va arribar en 1959 amb "Amb la mort en els talons" de Hitchcock.

A més de per el seu paper de Rollin Hand en la sèrie de televisió "Missió: Impossible", Landau serà recordat per les seves interpretacions en "Tucker: Un home i el seu somni" (1988), de Francis Ford Coppola, i "Delictes i faltes" (1989), de Woody Allen, entre altres.

Després de fer-se amb un Globus d'Or en 1968 per "Missió: Impossible", Landau se'n va endur un altre dues dècades després per la seva actuació en la pel·lícula de Coppola.

Va ser la seva caracterització de Bela Lugosi en el film de Tim Burton "Ed Wood" (1994) la que li va valer finalment un Oscar després de diverses nominacions.