El cardenal arquebisbe de Barcelona, Juan José Omella, creu que el conflicte entre Catalunya i l'Aragó per les obres d'art de Sixena «es resoldrà» i opina que «cal treballar des de les dues parts per buscar una solució ja» perquè, segons ell, la seva «resolució té mil maneres de fer-se efectiva».

En una entrevista al diari local La Comarca.net, que cobreix el territori d'Aragó on va néixer Omella (Cretas, Terol), el cardenal reconeix que la devolució dels béns de Sixena «no és un problema que acapari el dia a dia de les persones».

«No hi ha pitjor enemic que el que no vol ser amic. Jo crec que cal treballar des de les dues parts per buscar una solució ja. Al final són unes peces d'art la resolució de les quals té mil maneres de fer-se efectiva. I sobretot quan un les reclama han de retornar-se», afirma el prelat.

Omella fa la comparació que «això és una mica com quan dos nens agafen una joguina i cap dels dos la deixa anar. Perdó per l'expressió, però si reclamen unes obres, han de de retornar-se».