El conseller de Cultura, Lluís Puig, ha mostrat avui la seva "estranyesa" per com s'han dut a terme fins ara els procediments relacionats amb la demanda de paternitat presentada per Pilar Abel sobre el pintor Salvador Dalí i ha considerat que ara s'entra en "una fase més de novel·la".

Puig s'ha posicionat en aquests termes respecte al fet que aquesta tarda una comitiva judicial acudeixi al Teatre-Museu Dalí de Figueres per exhumar les restes de l'artista català i ha afirmat que a la Generalitat "no li agrada que s'intervingui en el patrimoni sense recordar que és patrimoni".

Segons el seu parer, "no s'ha pensat que l'espai en el qual s'ha de fer l'acció d'avui està protegit i rep un tractament patrimonial, per la qual cosa per fer aquest tipus de coses caldria passar per la Comissió de Patrimoni, que ha d'informar i emetre un dictamen positiu".

El Museu Dalí

En canvi, segons la seva opinió, "la justícia no ha volgut seguir els camins, les pautes que s'havien de fer", però ha reconegut: "ara no podem fer una altra cosa, no pararem res".

"Quan alguna cosa és patrimoni -ha insistit Puig- significa que hi ha una societat que ho vol preservar, conservar, gestionar-ho, ens fa mal en aquest aspecte". A més, ha recordat que la Comissió de Patrimoni, quan és necessari, es reuneix d'urgència, "però no hi ha hagut ni petició, ni temps per poder-la convocar".

"No ens complau -ha subratllat el conseller- que s'hagin fet així les coses i el resultat que surti d'això se'ns escapa de l'aspecte pròpiament cultural, entra més en fase de novel·la". D'una altra banda, està segur que aquesta nit els conservadors i responsables del Museu, que pertany a una fundació, vigilaran perquè "no prengui mal a res".